Deputatul AUR Ringo Dămureanu a fost sesizat, în cadrul unei audieri parlamentare, cu privire la acte de violență săvârșite în Școala „Decebal” din municipiul Craiova, în luna mai a acestui an. Dămureanu a luat act de violentul caz și se adresează ministrului Educației Sorin Cîmpeanu în vederea elucidării acestui caz, solicitându-i deschiderea unei anchete și implicarea directă. Cu privire la acest caz deputatul AUR se întreabă: de ce Poliția Craiova și Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova acționează cu atâta cinism pentru a mușamaliza violența asupra minorului?
O practicantă de karate, în vârstă de 8 ani, a agresat un coleg, spărgându-i arcada sprâncenei în adâncime de 1 cm, prin lovire puternică cu corpuri dure, în intervalul dintre o oră susținută de învățătoare și ora de engleză, actul de violență fiind produs, din câte se pare, în fața învățătoarei. Mai mult, copilul agresat a fost ținut în clasă o oră într-o baltă de sânge, aproape inconștient, fără să fie anunțată Salvarea, în ultima bancă, în timp ce era predată lecția de limba engleză.
,,Domnule ministru, vi s-au adus la cunoștință actele de violență săvârșite în Școala „Decebal” din Craiova, asupra elevului în clasa a II-a și dacă s-a demarat o cercetare internă care să vizeze conduita minorei, a cadrelor didactice implicate și respectarea regulamentului școlar?”, a întrebat deputatul AUR Ringo Dămureanu.
Părintele copilului a venit în audiență parlamentară și a cerut redeschiderea cazului, reclamând că Poliția ar fi refuzat să analizeze probele video înregistrate în școală și să ia în considerare Certificatul medico-legal. Tatăl minorului bănuiește că fiul său a fost lovit cu intenție, iar directorul școlii refuză cu bună știință să îi pună la dispoziție imaginile capturate de camerele de supraveghere. La rândul său, Poliția municipiului Craiova a deschis un dosar penal, însă peste doar câteva zile acest dosar a fost clasat, motivul care a fost adus la cunoștința familiei victimei fiind sec: „Lipsă probe”.
,,Domnule ministru Cîmpeanu, au fost prelevate și salvate imaginile capturate de camerele de supraveghere video la momentul producerii incidentului și dacă au fost acestea transmise către organele de cercetare penală? Pot fi puse la dispoziția părinților victimei, la cerere? Dacă nu, care este motivul? Mai mult, au fost cercetate disciplinar cadrele didactice care au evitat să anunțe Salvarea după ce au văzut starea critică a minorului? Au existat discuții ulterioare faptei cu părinții minorei agresoare? Dacă nu, din ce motiv? Dacă da, care au fost rezultatele sau concluziile acestora?”, a conchis Dămureanu.
Două zile mai târziu, minorul a manifestat sechele, micționând involuntar și având scăpări de memorie de scurtă durată. Părintele lui susține că a avut o discuție cu tatăl agresoarei, care ar fi afirmat că regretă incidentul, dar l-ar fi avertizat că ”dacă ar fi fost invers, ar fi ieșit mai rău”. Acesta afirmă că mulți copii vor să se transfere din clasa respectivă, de teama aceleiași agresoare, care nu ar fi la prima astfel de abatere.