„Tu de ce nu slăbeşti? N-o fi atât de greu…”. Asta pare să le reproşeze societatea, fie şi numai din priviri aţintite asupra „colăceilor”, domnişoarelor şi doamnelor care au adunat – pe parcursul anilor plini de muncă, responsabilităţi şi griji – nu doar stres, ci şi kilograme bune în plus.
Conştientă că transformările nu vin uşor, o recunoscută antrenoare de fitness a lansat în Oradea un program complex, menit să le ofere femeilor sprijinul, inclusiv psihic, de care au nevoie pentru a dobândi condiţia fizică dorită. Câteva luni mai târziu, cu sprijinul unor antrenori, medici, psihologi şi stilişti, 17 doamne au „absolvit” cursul cu brio, adică au nu doar multe kilograme în minus, ci şi încredere, energie şi, în unele cazuri, chiar… pătrăţele.
De Cartea Recordurilor
Orădeancă prin adopţie de mai bine de doi ani, Kinga Sebestyen i-a provocat pe locuitorii urbei la mişcare de cum a ajuns în oraşul de pe Criş. În 2019, a făcut echipă cu medicii Alin Iova, Dorina Fărcaş Puşa şi Olivia Burtă şi a lansat studiul medical „Kapo – Sănătate pe ghete”, prin care şi-a propus şi a reuşit să arate, cu exemple concrete, cât de benefic este antrenamentul de tip cardio numit Kangoo Jumps, care se practică sărind pe nişte ghete speciale. În toamna acelui an, tot la iniţiativa ei, Oradea a intrat în Cartea Recordurilor după ce a găzduit în Piaţa Unirii cea mai mare oră de Kangoo din lume, cu peste 1.600 de „săritori”.
Acela a fost începutul echipei KAPO. „Aveam multe proiecte, însă pandemia ne-a încurcat. Chiar şi aşa, cât am stat în case, ne-am gândit să facem un program complex, care să ajute femeile să slăbească, să întinerească şi să se simtă bine în pielea lor”, povesteşte „regina Kangoo Jumps”.
Invitaţie la metamorfoză
Doritoarele au fost uşor de găsit.