ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!
din care am tradus esența pentru cititorii ActiveNews.
„’Totul pentru noi înșine și nimic pentru ceilalți’ pare să fi fost, în fiecare epocă din istoria omenirii, maxima ticăloasă a stăpânitorilor lumii.” Adam Smith. Capitolul IV, p. 448. – Bogăția națiunilor (1776) – Cartea a III-a
„Lucrul de care suntem foarte mândri este că pătrundem în guvernele țărilor din toată lumea prin intermediul Tinerilor Lideri Globali ai FEM.” Klaus Schwab (2017)
Cine sunt membrii globaliști ai organizației cunoscute sub numele de Forumul Economic Mondial (FEM) și slujitorii lor și de ce ar trebui să vă intereseze?
Cei 100 de membri cu drepturi depline ai FEM („parteneri strategici”) sunt selectați din cele mai mari corporații ale lumii, împreună cu proprietarii și administratorii acestora (denumiți „oamenii Davosului”). Lista corporațiilor, proprietarilor și administratorilor care controlează FEM nu este publică, iar calitatea de membru poate fi dedusă doar indirect. Cu toate acestea, membrii FEM nu acționează singuri; ei au creat în toată lumea diferite grupuri constituite din absolvenți ai programelor de formare ale FEM, care acționează, în general, în conformitate cu politicile și viziunile conducerii FEM. Aceste programe de formare există de peste trei decenii și au avut ca rezultat repartizarea pe tot cuprinsul globului și promovarea rapidă a mai multor mii de agenți operaționali formați de FEM. Președintele FEM, Klaus Schwab, a făcut celebra declarație că acești agenți au fost numiți în mod strategic în funcții-cheie în diferite guverne, precum și în roluri influente din industrii importante, precum mass-media, finanțe și tehnologie.
„Omul Davosului” este o sintagmă inventată de fostul director al Centrului pentru Afaceri Internaționale de la Universitatea Harvard, profesorul Dr. Samuel Huntington (1927-2008), pentru a defini un grup nou-apărut de elite economice aparținând unei caste sociale „prea puțin preocupate de loialitatea națională, care consideră că granițele naționale sunt niște obstacole – din fericire, pe cale de dispariție – și care văd guvernele naționale ca pe niște reziduuri ale trecutului a căror singură funcție utilă este de a facilita operațiunile globale ale elitei”. Titlul articolului său profetic din 2004, publicat în The National Interest, este grăitor: „Suflete moarte: Deznaționalizarea elitei americane”. […]
În legătură cu Forumul Economic Mondial, vă recomand cu căldură să citiți scurtul rezumat introductiv făcut de Andrew Marshall într-un articol publicat în 2015 cu titlul „World Economic Forum: a history and analysis”/„Forumul Economic Mondial: istoric și analiză”.
Membrii FEM sunt împărțiți în trei categorii: Parteneri regionali, Grupuri de parteneri industriali și, cei mai apreciați, partenerii strategici. Cotizațiile de membru plătite de corporații și de grupurile industriale finanțează Forumul și îi oferă companiei membre acces mai larg și posibilitatea de a contribui la stabilirea agendei.