Luni, 9 mai, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul de educație ecologică Oradea noastră, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:
Mafia gunoaielor
În premieră, Garda de Mediu Bihor a dat pe mâna Poliției Economice firme care fraudează sistemul de valorificare a deșeurilor „umflând” cantitățile colectate și predate spre reciclare
Comisarii de mediu bănuiesc trei firme că au măsluit tranzacții cu deșeuri din sticlă ca să încaseze mai mulți bani din sutele de milioane de euro pe care producătorii de băuturi le plătesc pentru valorificarea ambalajelor, fapt ce le scutește de penalități din partea Administrației Fondului de Mediu. BIHOREANUL vă prezintă cum funcționează rețeaua reciclatorilor falși…
„Săteni” cu pretenții
Întâi constructorii au intrat în lanul de porumb de la marginea satului. Apoi, șantierele s-au întins în câmp sau pe dealuri. Cu fiecare casă ridicată a crescut populația, deranjul și pretențiile.
„Numărul caselor s-a mărit mult prea repede. Va mai dura până când primăriile îi vor mulțumi pe toți cei care cer acum apă, canalizare, drum și gaz”, avertizează directorul adjunct al Zonei Metropolitane Oradea, Letiția Moțoc. Oameni activi, cu vârste între 35 și 45 de ani, noii locuitori ai comunelor limitrofe nu vor să aștepte infrastructura până la pensie și pun presiune pe autoritățile locale…
Prădători pe internet
Nu e atentă la ora de matematică. Se gândește la iubitul virtual. Așteaptă pauza ca să-și verifice mesageria de Instagram. Oh, da, i-a scris! I-a spus că are un corp frumos, cu forme apetisante și că ar vrea s-o vadă fără haine. E bărbat în toată firea, dar contează? Naivă, acceptă să-i trimită câteva poze deocheate…
Trei eleve au acceptat să povestească BIHOREANULUI cum au ajuns victime ale unor bărbați care le-au „agățat” pe internet și cum au reușit să scape de ei,