Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susţine că în unele Inspectorate Teritoriale de Muncă sesizările primite de la oameni ajung toate la inspectorul şef care „le distribuie pe criterii care au la bază orice altceva, mai puţin obiectivitatea şi eficienţa”. Ea acuză instituţia de faptul că este „ruptă de realitate” şi de problemele oamenilor.
Violeta Alexandru
„Inspecţia Muncii este ruptă de societate şi de reacţiile pe care oamenii i le dau. Planurile lor de control sunt de o formalitate care mă îngrozeşte”, declară ministrul, la un an de la preluarea portofoliului Muncii.
„În ceea ce priveşte Inspecţia Muncii, am cerut schimbarea paradigmei în sensul în care verificările să se facă în primul rând ţinând cont de petiţiile oamenilor. Inspecţia Muncii este ruptă de societate şi de reacţiile pe care oamenii i le dau. Planurile lor de control sunt de o formalitate care mă îngrozeşte. Inspecţia Muncii nu este, în acest moment, vocea problemelor oamenilor în domeniul relaţiilor de muncă. Caută orice justificare când îi pui această voce în faţă, caută pe oricine altcineva ca să răspundă pentru acest stadiu în care se află, mai puţin să-şi recunoască problemele. Este, pentru mine, instituţia etalon care îmi arată că atâta vreme cât nu ne recunoaştem problemele şi nu dorim să le rezolvăm, soluţiile sunt radicale”, a declarat ministrul Muncii, miercuri, la prezentarea bilanţului unui an de mandat, potrivit news.ro, citat de stiripesurse.ro.
Aceasta a menţionat că la nivelul unora dintre Inspectoratele Teritoriale de Muncă din ţară a găsit disponibilitatea din partea celor care lucrează acolo să asculte în primul rând sesizările oamenilor.
„În altele, sesizările se adună la inspectorul şef care le distribuie pe criterii care au la bază orice altceva, mai puţin obiectivitatea şi eficienţa. Cert este că există mult formalism şi puţină eficienţă”,