Ministerul Agriculturii a prelungit termenele pentru constatarea calamităților provocate de secetă: 1 august și 15 noiembrie – Ziua de Vest

Vești bune pentru fermierii din Timiș! Termenele au fost prelungite pentru constatarea suprafețelor afectate de seceta pedologică. Deși grâul și rapița s-au salvat, pericolul mare de a fi compromise de secetă este pentru porumb și floarea soarelui, dacă nu va ploua în câmpia de vest, în următoarele săptămâni.

La inițiativa Ministerului Agriculturii, a fost modificat Regulamentul, privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, care stabilește și formularistica necesară în ceea ce privește constatarea, evaluarea și centralizarea pagubelor înregistrate la culturile agricole.

Principalele modificări vizează următoarele: pentru culturile din anul 2022 depunerea înștiințărilor scrise, de către utilizatorii de terenuri cu destinație agricolă înscriși în evidențele Agenției de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură, ale căror suprafețe cu culturi agricole au fost afectate foarte grav,  se poate realiza până cel târziu la data de 1 august 2022 inclusiv, pentru culturile agricole înființate în toamna anului 2021 și până cel târziu la data de 15 noiembrie 2022 inclusiv, pentru celelalte culturi agricole.

Procesele verbale de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole se întocmesc până cel târziu la data de 15 august 2022 inclusiv, pentru culturile agricole înființate în toamna anului 2021 și până cel târziu la data de 30 noiembrie 2022 inclusiv, pentru celelalte culturi agricole.

Rapoartele de sinteză se întocmesc până cel târziu la data de 30 august 2022 inclusiv, pentru culturile înființate în toamna anului 2021 și până cel târziu la data de 15 decembrie 2022 inclusiv, pentru celelalte culturi agricole.

Comentarii

comentarii

 » sursa: ziuadevest.ro