Mai mult decât atât, analiza sugerează faptul că pandemia poate șterge 25 de ani de progrese în ceea ce privește egalitatea dintre femei și bărbați, care oricum nu exista 100% nici înainte.
În ciuda faptului că ni se amintește de fiecare dată că actuala criză ne afectează pe toți, în egală măsură, s-a ajuns la concluzia că, în această perioadă, povara este resimțită mai mult de femei. Dacă stăm să ne gândim și să ne amintim de un raport realizat de Banca Mondială, mai mereu crizele le afectează pe femei mai puternic decât pe bărbați, atât de din punct de vedere economic, cât și social. Există deja studii care preconizează că sunt șanse mari ca de această dată să fie destul de afectate de criză mai ales femeile tinere cu joburi slab plătite, iar ONU se așteaptă la încă 15 milioane de cazuri de violență domestică în acest an.
Ca să nu mai menționăm faptul că femeile sunt sunt predispuse decât bărbaţii riscului de a contracta virusul, deorece acestea au joburi relevante pentru sistem pe timp de pandemie. Sunt asistente medicale, infirmiere, vânzătoare.
Citește și: Studiu: bărbații stresează femeile de două ori mai tare decât o fac copiii
Revenind, însă, la efectele lucratului de acasă în tandem cu școala online a copiilor, analiza realizată de platforma europeană Eurydice afirmă faptul că povara cea mai mare, în privința treburilor domestice și a supravegherii copiilor în timpul școlii, a căzut mai mult pe umerii femeilor.
Înaintea pandemiei de coronavirus, potrivit edupedu.ro, la fiecare oră în care bărbații se ocupau cu treburi neplătite de îngrijire a copiilor, femeile se ocupau trei ore de astfel de sarcini.