Egiptul antic și mâncarea – De la pâine, ceapă și bere, până la hiene, crocodili și miere

​Pâinea, berea, ceapa și mierea erau de bază în Egiptul antic, un loc unde chiar și copiii beau zilnic bere, fiindcă era mult mai sigură decât apa luată direct din Nil. Deși aveau mult mai puține alimente decât în prezent și trăiau într-o țară deșertică, vechii egipteni mâncau destul de bine și lucrătorii erau în general plătiți în alimente. Mai jos puteți citi despre ce mâncau cei care au construit piramidele acum 4.500 de ani, dar și despre mâncăruri exotice și despre cele considerate divine.

Informația pe scurt

  • Un faraon îl sfătuia pe fiul său, acum peste patru milenii: ”Mulțimea care se răscoală se calmează cu hrană, când gloata este înfuriată, să fie îndreptată spre hambar”. Cine deținea grânarele deținea puterea politică – puterea de a înarma soldați, de a ridica monumente.
  • Pe valea Nilului se cultivau grâul, orzul, curmalul, smochinul, măslinul și vița de vie. Egiptenii creșteau rațe, gâște, prepelițe, porumbei și pelicani și prindeau mari cantități de pește.
  • Pâinea egiptenilor era mai tare și mai aspră și conținea diverse minerale (nedorite) și impurități din cauza uneltelor rudimentare cu care se măcina făina.
  • Berea era de bază și toată lumea o bea, inclusiv copiii. Mulți lucrători erau plătiți și în bere. Băutura era tulbure față de cea din prezent și avea foarte puțin alcool, era băută cu un fel paie, din borcane și nu se ținea prea mult, din cauza climei calde. Berea era folosită și în medicină, dar și în ritualuri, la temple.
  • Printre lucrurile pe care NU le aveau vechii egipteni se numără: orezul, pastele, ceaiul, zahărul, cafeaua, vinetele, roșiile, cartoful, porumbul și citricele. Lumea s-a schimbat enorm: în hypermarket-urile din România pot fi cumpărați cartofi aduși din Egipt.

 » sursa: hotnews.ro