De la bucătăria din spatele casei la o afacere de success: Fornetti împlinește 20 de ani în România

Motiv de sărbătoare pentru Fornetti! Anul 2021 este unul special deoarece se împlinesc 20 de ani de la intrarea pe piața din România . Produsele de patiserie s-au bucurat de succes în România încă de la început, țara noastră devenind una dintre cele mai importante piețe ale grupului Fornetti. Fabrica deschisă în anul 2002 la Hodoni, aflată la 25 de km de Timișoara se numără acum printre cele mai mari unități ale grupului Fornetti. Compania sărbătorește tradiția, echipa și longevitatea într-un documentar numit Forcumentary:

De la bucătăria din spatele casei la o afacere de succes

Afacerea de familie a unui maistru brutar din Ungaria înființată în 1997 a avut succes începând cu anii 2000, și tot la începutul acestor ani și-a făcut simțită prezența și în România, sediul fiind înființat în 2001.

Afacerea Fornetti este rapid îmbrățișată de români, iar în 2004, Fornetti devine cea mai extinsă rețea din franciză din țară menținându-se pe locul 1 mulți ani. 

În existența de 20 de ani pe piața din România, Fornetti a trecut prin perioade de succes fulminant, dar și perioade dificile, culminând cu intrarea în insolvență a companiei Fornetti în anul 2012.

Reușind să treacă peste perioadele critice și înregistrând profit remarcabil, compania a ieșit din insolvență în anul 2015. Tot în acest an, franciza este achiziționată de către grupul ARYZTA AG, fiind cel mai mare producător de patiserie congelată din lume. În următorii ani, se pune accentul pe îmbunătățirea magazinelor. 

„Se spune să nu duci munca acasă. La noi acest lucru este rar întâlnit, fiindcă suntem la propriu o familie. Mulți dintre angajații noștri, lucrând aici de ani buni, și-au format familii și relații în cadrul companiei. Ne mândrim că ”familia Fornetti” nu este doar un slogan de marketing,

 » sursa: ziuadevest.ro