Cum și cât se va munci în 2021. Vaccinurile anti-Covid dau speranța revenirii în birouri, dar angajații nu mai vor să se întoarcă

Angajatorii abia așteaptă vaccinul anti-Covid ca să-și aducă înapoi în birouri angajații care au lucrat luni de zile de acasă. Ultimele studii și sondaje par să spulbere însă acest optimism: cei mai mulți dintre angajai nu mai doresc să revină la condițiile de muncă de dinainte de pandemie. 

Mai mult de jumătate dintre angajații americani care lucrează în prezent de acasă spun că ar dori să-și păstreze posibilitatea de a lucra de acasă, potrivit unui sondaj realizat de Pew Research Center, citat de Bloomberg.

O treime dintre cei chestionați au spus că vor să aibă posibilitatea ca măcar uneori să aibă opțiunea de a lucra la distanță. Doar 11% au spus că „rareori sau niciodată” nu vor să lucreze de acasă, potrivit sondajului realizat de Pew.

În timp ce aproape două treimi dintre angajații care dețin o diplomă de licență sau mai mult au spus că pot munci de la distanță, doar 23% dintre cei fără acest nivel de studii pot face asta.

Majoritatea angajaților cu vârste de peste 50 de ani au spus că le-a fost ușor să finalizeze proiectele la timp și să rămână motivați lucrând de acasă.

Concluzii similare rezultă și dintr-un sondaj realizat de cercetătorii de la Universitatea din Chicago. Angajații au apreciat că lucrul de acasă le permite să facă economii de 8% din salariu. Studiul publicat în decembrie a arătat, totodată, că munca la distanță în urma pandemiei ar putea crește productivitatea cu până la 2,4%.

Realizat pe un eșantion de 15.000 de americani, sondajul relevă că pentru aceștia, experiența lucrului de acasă a fost mai bună decât se așteptau, iar rezultatele au fost pozitive atât pentru angajați, cât și pentru angajatori.

Principalele temeri legate de întoarcerea la muncă în birouri

Îngrijorările legate de potențiala îmbolnăvire s-au clasat pe primul loc în sondajele de opinie făcute publice la sfârșit de 2020.

 » sursa: www.digi24.ro