ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!
Cinci medici, foști membri ai consiliului consultativ, care au lucrat cu Biden în perioada de tranziție înainte de instalarea acestuia la Casa Albă, îi cer o schimbare radicală de strategie.
Într-o serie de articole din Journal of The American Medical Association, doctorii Ezechiel Emanuel, Michael Osterholm, Celine Grounder, David Michaels și Rick Bright vin cu mai multe propuneri pentru a scoate administrația Biden din impasul în care se află.
„După cum o demonstrează tulpina Omicron a SARS-CoV-2, COVID-19 va rămâne prezent multă vreme”, scriu Emanuel, Osterholm și Grounder într-un articol, în care afirmă că strategia națională a lui Biden față de COVID-19 trebuie „actualizată”.
„Scopul pentru «noua normalitate» cu COVID-19 nu include eradicarea sau eliminarea lui, de ex. strategia «zero COVID». Nici vaccinarea COVID, nici infectarea nu par să confere imunitate pe viață”, mai scriu cei trei medici.
„Vaccinurile actuale nu oferă imunitate sterilizantă împotriva infectării cu SARS-CoV-2. Bolile infecțioase nu pot fi eradicate atunci când există o imunitate pe termen lung limitată după o infectare sau o vaccinare sau există rezervoare non-umane de infecție.”
„Noua normalitate”, au explicat ei, ar trebui „să recunoscă că SARS-CoV-2 nu este decât unul dintre numeroșii viruși respiratorii aflați în circulație, printre care gripa, virusul respirator sincițial și așa mai departe.”
Cei trei medici mai subliniază că oamenii duceau până în 2020 o viață normală în ciuda existenței acestor boli respiratorii și ei trebuie să considere COVID-19 o amenințare la fel ca a celorlalte.
Deși COVID pare mai gravă din punctul de vedere al internărilor în spital și al deceselor.
Ce ar trebui să facă administrația Biden, sugerează cei trei foști colaboratori ai președintelui Democrat, este să creeze o infrastructură care „să cuprindă colectarea electronică în timp real a informațiilor complete despre infecțiile virale respiratorii, spitalizările, decesele, efectele specifice ale bolii și vaccinării, coroborate cu variabile socio-demografice și alte variabile pertinente”.
Acest sistem ar urma să strângă datele la nivel național, de stat și local, precum și de la diverse instituții universitare, sanitare și laboratoare de îngrijire a sănătății.
În plus, afirmă cei trei, ar trebui să existe un „efectiv permanent de forță de muncă” pentru a rezolva problemele curente și urgențele.
În final, ei subliniază necesitatea de a „reconstrui încrederea în instituțiile de sănătate publică”.
Un alt articol, semnat de Emanuel, Michaels și Bright, arată că reacția inițială a guvernului la pandemie a fost „greșită în mod grav” și că acele probleme persistă și în continuare.
„Primele indicații privind realizarea testării au fost greșite, să te testezi era un coșmar logistic și au fost realizate prea puține teste”,