Peste 100 de angajați ai Continental participă activ, în cadrul universităților din România, la dezvoltarea unor programe orientate spre nevoile specifice ale industriei automotive. Programe de licență și masterat sunt dezvoltate în comun de compania germană împreună cu universitățile partenere, programe care au rolul de a crește competențele studenților, precum și de a aduce programele universitare mai aproape de cerințele companiilor din industria automotive și IT.
Continental a avut, în anul trecut universitar, aproximativ 1.000 de studenți în internship în toate locațiile sale. Potrivit unui studiu realizat recent de către Catalyst, Continental conduce, pe lângă topul “Cel mai dorit angajator”, și topul companiilor în care studenții își doresc să urmeze un program de practică, la nivel național.
„La Continental, ne concentrăm pe construirea de parteneriate durabile cu universitățile. O parte însemnată dintre cei aproximativ 20.000 de angajați ai noștri sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare. Comunicarea constructivă și setarea de obiective strategice împreună cu reprezentanții universităților partenere generează continuu proiecte educaționale noi, aliniate la evoluția industriei automotive în direcție de IT și tehnologie de mobilitate, cât și a competențelor pe care aceasta le presupune. Sprijinim mediul universitar cu tehnologii de ultimă generație, desfășurăm împreună proiecte de cercetare și oferim ocazia studenților de a experimenta cele mai noi concepte din domeniul automotive, întrucât studenții de astăzi sunt cei care vor continua să pună viitorul în mișcare“, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.
Temele prin care Continental este prezentă în laboratoarele, la seminariile și la cursurile din universități acoperă un spectru larg de domenii tehnice, precum logică și algoritmi, structuri de date, arhitectura rețelelor de calculatoare, securitatea sistemelor de calcul, compatibilitate electromagnetică, ingineria sistemelor, comunicații de date, informatică aplicată și multe altele.
Situația creată de pandemia de COVID-19 a condus la o adaptare și din partea companiei a colaborării cu facultățile.