Cinci oferte au fost depuse pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj, a anunțat fostul ministrul al Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă.
“Dovadă că veștile bune nu vin nici ele singure: astăzi s-au depus cinci oferte în cadrul acestei licitații. Proiectul este unul esențial pentru asigurarea unei conexiuni moderne și rapide între două dintre regiunile țării, Oltenia și Banat. Autostrada/drumul expres va avea o lungime de circa 250 de km și are avantajul de a fi lansat/ă pe un model nou de caiet de sarcini care vine în ajutorul proiectantului, pe de o parte (prin stabilirea unui calendar clar de termene și plăți) și, pe de altă parte, avantajează și beneficiarul care primește la final un studiu de fezabilitate foarte detaliat (un așa-numit ‘preliminary design’). Acesta va permite, pe viitor, lansarea unei licitații pentru proiectare și execuție, având la bază un studiu de fezabilitate care elimină surprizele neplăcute de pe traseu, dar care dă, în același timp, constructorului libertatea de a inova și adapta proiectul”, a spus Drulă.
Drumul de mare vitează Craiova-Lugoj va conecta Regiunea de Sud și Sud-Vest a României cu rețeaua europeană de transport prin conexiunea la Coridorul IV rutier pan-european Constanța-Nădlac, deschizând calea dezvoltării economice sustenabile și atragerii de investiții în zonă, scrie Agerpres.
Conform unui comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, până la termenul limită au depus oferte următorii agenți economici: Asocierea Egis România SA (lider de asociere) – Search Corporation SRL- Italrom Inginerie International SRL – Geostud SRL – Eco Geodrum SRL – Egis International SAS; Asocierea SC Irimat Cons SRL (lider de asociere) – SC Studio Coronoa SRL Civil Engineering – G&M Road Building Engineering SRL; Asocierea – SC Explan SRL (lider de asociere) – SC Geologic Site SRL – DP Consult SA -SCA Teaha&Fuzesi;