Elevii au posibilitatea de a învăța în sistem hibrid și după încetarea stării de alertă până la sfârșitul semestrului al II-lea sau până când va înceta transmiterea comunitară. Ministrul Educației a declarat că se pregătește un ordin de ministru care va clarifica totul, prin care se va preciza și ce categorii de elevi pot rămâne în școala online. Acesta a mai adăugat că va fi modificat articolul 9 din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar prin introducerea situațiilor elevilor cu afecțiuni cronice.
„Este vorba de boli respiratorii, care diminuează capacitatea de oxigenare, de boli imune și autoimune, de transplant, de obezitate, de diabet zaharat de tip 1. Este o serie de afecțiuni cronice agreată cu Ministerul Sănătății, pe care dorim să o introducem, și în această seară o să o introducem în acest proiect de ordin de ministru, pentru ca elevii aflați în aceste situații, pe baza unei solicitări din partea părinților, să poată să aibă asigurat dreptul la educație în sistem hibrid, până la finalul acestui semestru sau atât timp cât există transmitere comunitară. Încă există transmitere comunitară. Deci, acești elevi vulnerabili, încadrați în aceste grupe de risc din perspectiva medicală, cu certificare medicală, la solicitarea părinților, să se poată adresa școlii, iar școala, prin decizia Consiliului de Administrație, să le poată asigura dreptul la educație în format hibrid. Repet, până la finele semestrului al II-lea sau până când va înceta transmiterea comunitară”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la B1TV.
De îndată ce starea de alertă a fost ridicată, s-au anulat toate restricțiile impuse până acum, inclusiv cea referitoare la obligativitatea purtării măștii de protecție în școli, dar și toate facilitățile din școli și universități. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a subliniat că după încheierea stării de alertă este important ca românii să respecte în continuare recomandările specialiştilor în sănătate.