O redistribuire a bugetului alocat voucherelor de vacanţă mi se pare o soluţie bună, o variantă ce ar putea fi luată în calcul fiind ca angajaţii la stat care câştigă 3.000 – 4.000 de euro să nu beneficieze de acestea, susţine antreprenorul Dragoş Anastasiu, purtătorul de cuvânt al Alianţei pentru Turism.
„În ceea ce priveşte voucherele de vacanţă, ele au existat şi există în momentul de faţă şi sunt previzionate a rămâne încă patru ani, şi sunt sume destul de importante în ceea ce priveşte turismul din România, aproape 300 milioane de euro. Sunt bani mulţi şi sigur că noi putem să cerem şi mai mult, dar eu cred că trebuie să fim şi realişti. Ce poate că ar trebui să gândim apropo de voucherele de vacanţă este un alt mod de a fi folosite.
Mie personal, e o părere strict personală, nu am fost mandatat de nimeni să spun lucrul ăsta, mi se pare că oameni care câştigă la stat, de exemplu, 3.000 de euro 4.000 de euro şi aşa mai departe nu au nevoie de vouchere de vacanţă.
Eu n-am nevoie de vouchere de vacanţă, ca să fiu clar”, a declarat, pentru Agerpres, Dragoş Anastasiu, citează antena3.ro.
Vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei, în perioada 2022 – 2026
Potrivit lui Dragoş Anastasiu, este irealist să se ceară acum o majorare a bugetului alocat voucherelor de vacanţă.
„Ce vreau să vă spun este aşa: discuţii avem multe cu toate autorităţile, inclusiv pe programul HORECA 2, ceea ce înseamnă compensaţii pentru restricţiile din 2021. Am avut multe discuţii pe tema voucherelor de vacanţă, avem discuţii pe tema OMD-urilor (Organizaţiile de Management a Destinaţiei n.r.), cum facem ca România să fie mai atractivă.