Armenii sapă la Fundația lui Soros. Biroul organizației SOCIETĂȚII DESCHISE din Erevan a fost DEVASTAT de sute de oameni. Protestatarii acuză rețeaua miliardarului de destabilizarea Armeniei

Conflictul din Caucaz sapă și la temelia fundațiilor păpușarului George Soros. Armenii sunt, deocamdată, primii care se revoltă împotriva magnatului specializat în revolte, haos, schimbări de guverne și acțiuni de stradă Rezist.

Azerbaidjanul și Armenia au semnat, sub egida Rusiei, un acord de încetare a focului și a tuturor acțiunilor militare, în Nagorno-Karabah. Acesta a intrat în vigoare, la miezul nopții, marcând victoriile militare azere, după șase săptămâni de lupte. Nemulțumiți, mii de manifestanți armeni furioși au pătruns în clădirea Guvernului, declarând că pământurile nu trebuie cedate atât de ușor și că sângele celor morți a fost vărsat în zadar. Conform presei, protestatarii au jefuit biroul premierului Nikol Pashynian și i-au jefuit reședința. Președintele parlamentului ar fi  fost și el bătut.

De asemenea, protestatarii din centrul Erevanului au distrus biroului Fundației pentru o Societate Deschisă, care aparține milardarului George Soros, informează presa armeană, care menționează că participanții au spart ușile și au devastat sediul.

În Armenia, Fundația lui Soros a început să se implice imediat după Revoluțiile Colorate, cand numeroase ONG-uri, sub paravanul desfășurării unor programe în domeniul protecției drepturilor sau a unor campanii anticorupție, au început să joace un rol și în politică.

De altfel, ONG-urile lui Soros au contribuit la victoria mișcării premierului Nikol Pashinyan, care a  fost propulsat la putere. Mulți dintre liderii acestor organizații dețin în prezent funcții la nivel înalt în noul guvern. Pentru politicienii din opoziție, aceasta este o dovadă că mulți din cercul lui Pashinyan sunt supuși forțelor străine, iar  guvernul său promovează agenda politică secretă a lui Soros în Armenia, care reprezintă o amenințare serioasă pentru securitatea națională și valorile tradiționale ale Armeniei.

Aceste acuzații au reapărut în cazul înlocuirii rectorului Universității de Stat din Erevan, Aram Simonyan. Apărătorii lui Simonyan au acuzat că „oamenii lui Soros” au ca  obiectiv distrugerea Universitatății.

În paralel, aproape 2000 de militari ruși au fost îndreptați în Nagorno-Karabakh.

Rusia intenționează să trimită 1.960 de militari, 90 de transportoare blindate de personal și 380 de alte vehicule în regiunea muntoasă, care a fost centrul unor lupte intense în ultima lună și jumătate.

Start at
14:03
EMBED OPTIONS
Show player controls.
Enable privacy-enhanced mode.
API Reference Developer Sample
By embedding YouTube videos on your site, you are agreeing to YouTube API Terms of Service

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro