- Un român consumă 267 de ouă pe an!
- România produce 6 miliarde de ouă pe an!
- Prețul unui ou la poarta fabricii este de 27 de bani!
- 32% din ouăle comercializate în hipermarket provin de la găini crescute în baterii!
- 29% din ouăle comercializate în hipermarket provin de la găini crescute în aer liber!
- 26% din ouăle comercializate în hipermarket provin de la găini crescute în hale!
- 13% din ouăle comercializate în hipermarket provin de la găini crescute în sistem ecologic!
- 61% din ouăle analizate au greutatea cuprinsă între 53 grame și 63 grame!
- 24% din ouăle analizate au greutatea cuprinsă între 63 grame și 73 grame!
- 10% din ouăle analizate nu declară greutatea ouălor comercializate!
- 5% din ouăle analizate au greutatea mai mare de 73 grame!
- Un ou provenit de la găini crescute în baterii costă 31 de bani!
- Un ou provenit de la găini crescute în sistem ecologic costă 140 de bani!
- Românii aleg ouăle în funcție de prețul acestora!
- Ouăle sunt considerate extra proaspete în primele 9 zile de la data ouatului!
- Românii consumă ouăle sub formă de omletă, ouă prăjite și ouă fierte!
La fiecare aliment, prospețimea este cea care trebuie să ne preocupe în primul rând. Alimentele proaspete ne pot asigura întreaga cantitate de nutrienți necesară organismului. În plus, prin consumul de alimente proaspete ne putem proteja de eventuale toxinfecții alimentare generate de cele care sunt în curs de alterare. De asemenea, este recomandat să citiți foarte bine eticheta de pe orice produs, și nu doar în această perioadă, dar acum cu atât mai mult.