Deșteptarea. În România comunismul cade la 35 de ani de la căderea lui Ceaușescu

România trăiește, în sfârșit, momentul pe care îl aștepta de peste trei decenii: prăbușirea reală a comunismului. În 1989, Ceaușescu a fost înlăturat, dar regimul comunist a supraviețuit sub alte forme. Securitatea a devenit establishment, iar nomenclatura s-a reinventat sub sigla partidelor politice care au capturat statul. Abia acum, la 35 de ani de la executarea dictatorului, românii ies în masă pentru a cere sfârșitul acestei dominații mascate.

Peste 150.000 de oameni au umplut ieri străzile, cerând Deșteptarea unei națiuni care a fost prea mult timp prizoniera unui sistem corupt. Protestele sunt o reacție directă la capturarea instituțiilor de către PSD, PNL și „Clanul Iohannis,” care refuză să renunțe la putere. Anularea alegerilor prezidențiale și perpetuarea unui regim ilegitim au aprins furia unui popor care nu mai acceptă să fie manipulat.

Mișcarea Deșteptarea devine simbolul luptei împotriva moștenirii comuniste. Este o chemare la unire, la curaj și la acțiune, exact cum Solidaritatea a fost pentru Polonia. Românii nu mai cer schimbări superficiale, ci o resetare completă a sistemului. Este pentru prima dată când vocea poporului răsună mai puternic decât minciunile establishmentului.

La 35 de ani de la momentul în care Ceaușescu a fost înlăturat, regimul comunist, cu toate tentaculele sale, începe să cadă. Mișcarea Deșteptarea nu este doar o revoltă, ci o renaștere a demnității naționale. Este o șansă unică pentru România să scape de trecut și să construiască un viitor în care statul să fie în slujba cetățenilor.

Acesta nu este sfârșitul luptei, ci începutul. Deșteptarea României este inevitabilă. După 35 de ani de compromisuri și iluzii, poporul român își revendică dreptul la libertate. Și de data aceasta, nu mai există cale de întoarcere.