Dumitru Flucuș (AUR): „este în interesul țării noastre să avem relații corecte și de prietenie cu o superputere cum este China”

Dumitru Flucuș (AUR) a participat, luni, 30 septembrie, la o recepție organizată de Ambasada Chinei, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la fondarea R. P. Chineze și împlinirii a 75 de ani de relații diplomatice neîntrerupte dintre China și România. De la eveniment au lipsit oficialitățile de nivel înalt ale Statului Român, a constatat cu dezamăgire deputatul, care a precizat că țara noastră a fost reprezentată de un vicepreședinte al Camerei Deputaților și de către un secretar de stat de la Ministerul de Externe.

Nu au considerat că ar fi necesar să participe nici președintele țării, nici primul ministru, nici un ministru, nici președintele Camerei Deputaților, nici președintele Senatului și nici alte oficialități de rang înalt, a constatat deputatul, care și-a cerut scuze pentru lipsa de respect arătată de către partea română oficialilor chinezi.

„Îmi cer scuze față de oficialii chinezi, eu, în calitate de deputat al României, în legătură cu nivelul scăzut de reprezentare pe care conducătorii actuali ai Statului Român au considerat să îl acorde relației cu China”, a transmis Dumitru Flucuș, care precizat că evenimentul a fost foarte bine organizat de către Excelența Sa Han Chunlin și echipa sa.

Dumitru Flucuș a atras atenția că este în interesul țării noastre să avem relații corecte și de prietenie cu o superputere cum este China. De altfel, China este singura superputere din lume cu care țara noastră a avut întotdeauna numai relații bune.

Parlamentarul a amintit că, în acest an, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de relații diplomatice dintre România și Israel, partea română a organizat o ședință festivă reunită a Senatului și Camerei Deputaților in care s-a omagiat evenimentul. Așa ar fi trebuit să procedeze autoritățile române și în cazul Chinei.

„Sper ca viitorii noștri conducători să urmărească în primul rând interesul țării noastre și să readucă relațiile cu această superputere la un nivel ridicat”, a mai spus deputatul.