Ciprian Stoica (AUR): Coaliția PSD-PNL își bate joc de persoanele cu dizabilități

Deputatul AUR Ciprian Stoica a criticat vehement coaliția PSD-PNL pentru că își bate joc de persoanele cu dizabilități, în condițiile în care au respins un proiect de lege ce venea în sprijinul copiilor cu diabet și au tăiat pensiile persoanelor cu handicap. Precizăm că, Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, bolnavii de diabet au dreptul la însoțitor plătit de stat până la vârsta de 18 ani.

Camera Deputaților a respins săptămâna aceasta, cu concursul deputaților PSD, PNL și UDMR, o inițiată legislativă ce le-ar fi permis copiilor cu vârste între 0 și 14 ani, care suferă de diabet, să beneficieze de asistență îngrijire la domiciliu.

Deputatul Ciprian Stoica a făcut apel către toți parlamentarii să ia măsurile necesare pentru a le oferi persoanele cu dizabilități șansa la un trai decent. Resurse există, având în vedere că România își permite să doneze sisteme Patriot.

„Încă o dată sunt nevoit să vă spun de la acest microfon, în special cei de la PSD, PNL și UDMR, că vă bateți joc cu nesimțire de persoanele cu handicap și cu dizabilități. Astăzi, reprezentanți ai lor au fost și au protestat pentru că le-ați tăiat pensiile. Acum, prin această respingere a acestui proiect de lege le mai tăiați încă o speranță? Știți foarte bine și v-am auzit pe mulți dintre voi că acele indemnizații pe care ei le primesc sunt de mizerie. Știți asta cu toții și nu cred că este nimeni în această sală să spună că nu este adevărat.

Avem datoria și conform Constituției pe care cu toții am jurat să o respectăm, să fim solidari. În loc să donați sisteme Patriot, în loc să furați cu portbagajul, mai bine ați face să le dăm acestor oameni șansa să ducă un trai măcar decent. Încă o dată fac apel la voi că sunteți la guvernare, să vă îndreptați atenția și către această categorie de persoane”, a declarat Ciprian Stoica.