Centrul vechi al municipiului Botoşani a devenit o adevărată junglă. Deputatul Radu Grădinaru (AUR) solicită demisia inspectorului şef al IPJ Botoşani

Radu Grădinaru, deputat AUR de Botoșani, a solicitat demisia inspectorului şef al IPJ Botoşani, Tudor Gheorghe Costin, după ce un copil din Botoşani a fost bătut şi tâlhărit de mai mulţi indivizi. Parlamentarul atrage atenția asupra faptului că, în prezent, centrul vechi din Botoșani s-a transformat într-un loc periculos, în care cetățenii nu se simt în siguranță, mai ales odată cu lăsarea serii.

„Aşa-zisul centru vechi din Botoşani a devenit o adevărată junglă. Dacă îndrăzneşti noaptea sa treci prin zonă, fericit să fii dacă nu ţi se întâmplă nimic! Ghinionist a fost copilul unui antreprenor din Botoşani care a fost bătut şi tâlhărit, vineri seară, de o gaşcă pe Pietonalul Transilvaniei. Potrivit oamenilor legii, băiatul a fost abordat de un grup mai mare de tineri, iar trei dintre aceştia l-ar fi lovit pe băiat”, a spus deputatul AUR.

Radu Grădinaru și-a exprimat indignarea față modul în care domnul Costin a reacționat în urma acestui incident. Deputatul a precizat că astfel de incidente au mai avut loc, însă în niciunul dintre cazuri poliția nu a luat măsuri. Potrivit unei declarații a inspectorului IPJ Botoșani, simpla prezenţă pe stradă noaptea ar putea avea substrat infracţional. Având în vedere această atitudine, deputatul AUR consideră că Tudor Gheorghe Costin nu este potrivit să ocupe o funcție atât de importantă, motiv pentru care solicită demisia sa imediată din funcția de de inspector şef al IPJ Botoşani şi o evaluare completă a modului în care această instituţie interacţionează cu tinerii şi cetăţenii din Botoşani.

„Într-o democraţie, este esenţial ca forţele de ordine să acţioneze în interesul comunităţii şi să trateze fiecare cetăţean cu respect şi fără prejudecăţi. Din păcate, domnul Tudor Gheorghe Costin a demonstrat că nu este potrivit să ocupe o funcţie atât de importantă, care necesită echilibru, discernământ şi un comportament etic ireproşabil. În consecinţă, solicit demisia sa imediată din funcţia de inspector şef al IPJ Botoşani şi o evaluare completă a modului în care această instituţie interacţionează cu tinerii şi cetăţenii din Botoşani. Este vital ca aceste practici dăunătoare şi retorica prejudiciată să fie eradicate din rândul celor care ar trebui să asigure siguranţa şi protecţia cetăţenilor”, a conchis deputatul AUR Radu Grădinaru.