Dumitru Flucuș (AUR), la Zilele Rezistenței: Nu vă pierdeți speranța. Lucrurile se vor schimba în bine!

Deputatul AUR Dumitru Flucuș a fost prezent la evenimentul dedicat luptătorilor anticomuniști din Munții Făgăraș, aflat la cea de-a XIV-a ediție – Zilele Rezistenței – ce a avut loc între 19-21 iulie 2024, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. La eveniment a participat și maestrul Dan Puric, care a susținut o conferință despre identitatea creștină și martirii apărători ai acesteia.

Cu acest prilej, deputatul Dumitru Flucuș a susținut un discurs prin care a transmis un mesaj puternic către toți românii: nu vă pierdeți speranța, vor veni lucruri bune în doar câteva luni. Domnia sa a amintit despre contextul în care a aflat despre mișcarea de rezistență și despre reprezentanții acesteia, printre care se număra și Ion Gavrilă Ogoranu. Totodată, în discursul său, parlamentarul a afirmat că, în lumina mișcărilor geopolitice recente, lumea se va reașeza, iar, după o perioadă de suferință, poporul român va primi recompensa mult așteptată. Trebuie doar să nu ne pierdem speranța, a subliniat acesta.

„În liceu am aflat pentru prima dată de Gavrilă Ogoranu și am văzut cum încă de-atunci Ion Gavrilă și cu camarazii lui știau că puțini o să înțeleagă lupta lor, dar și pentru aceia puțini merită dusă acea luptă. Pentru că, la un moment dat, cei puțini vor deveni biruitori. Știu că sunt niște schimbări geopolitice foarte mari. Lumea se reașază cu repeziciune acum. Probabil o parte din poporul nostru nu e la curent, dar schimbările ireversibile se produc și vor afecta și națiunea noastră.

Și eu sunt convins că o să ne afecteze într-un mod pozitiv și o să vină niște schimbări atât de spectaculoase și până la sfârșitul anului ăsta, cred eu, sau în viitorul apropiat, care vor avea ca efect și renașterea noastră spirituală ca națiune și o să fim un exemplu pentru tot restul pământului.

Trebuie numai să credem că, după ani de zile de suferință, vine și partea de recompensă pentru națiunea noastră. Și mișcarea asta, starea de spirit care există aici, va cuprinde poporul român și mulți alții care ne-au tot ridiculizat și ne-au tot oprimat până acuma, vor avea de învățat de la noi și o să se mire cum noi așa, pe subteran am avut o rezistență suficientă care să ne împingă să nu învățăm materiile care sunt introduse obligatoriu în studiu, în programele școlare. Acum, noi trebuie să învățăm istoria altor neamuri. Istoria noastră e scrisă de istoricii lor. Și totuși, rezistăm. Și vor veni vremuri bune pentru noi. Eu vă rog doar să nu vă pierdeți speranța. Dacă până acuma am rezistat, trebuie să rezistăm încă măcar câteva luni”, a subliniat Dumitru Flucuș.