George Simion, a criticat dur, măsurile Guvernului Ciolacu din domeniul fiscal-bugetar. Liderul AUR a făcut un apel către toți românii și toate companiile românești la grevă fiscală până când guvernul Ciolacu tratează corect afacerile românilor.
„Facem un apel la toți românii, cetățeni persoane fizice, afectați de aceste măsuri și la toate companiile să își eșaloneze datoriile, să le amâne, să uite să plătească, să lase pentru anul viitor, pentru că altfel nu înțelege Marcel de vorbă bună. Este singura cale prin care îl vom determina pe Marcel Ciolacu și Guvernul lui Klaus Werner Iohannis să își ia piciorul de pe gâtul românilor. Este o acțiune de protest pe care o propunem societății românești, pentru că, v-am spus, le-am epuizat pe toate celelalte. (…) Încurajăm românii la ceea ce poate unii o vor interpreta ca o grevă fiscală. Doar sub presiunea publică Marcel Ciolacu dă înapoi”, a spus liderul AUR.
Acesta a declarat că AUR a reușit să obțină o primă victorie împotriva acestor măsuri fiscale nocive luate de PSD și PNL prin renunțarea de către Guvernul Ciolacu la acele praguri pentru numerar. „Ceea ce spuneam noi de două săptămâni a fost validat de Marcel Ciolacu, care până atunci spunea că este teoria conspirației. Nu este singura măsură dăunătoare, nocivă, criminală din pachetul fiscal-bugetar”.
George Simion a reamintit că AUR a protestat împotriva adoptării pachetului fiscal-bugetar de către guvernul PSD-PNL, care pune pe butuci companiile din România. Acesta a precizat că AUR a dorit să depună o moțiune de cenzură, dar aceasta a fost blocată de USR, care susținea că pachetul fiscal va fi respins de Curtea Constituțională. Însă, decizia Curții a arătat că acest lucru nu s-a întâmplat, George Simion afirmând că AUR a denunțat blatul pe care USR îl are cu Marcel Ciolacu.
Gheorghe Piperea, candidat AUR la alegerile europarlamentare, a adăugat că există deja reglementări privind limitarea plăților în numerar din 1996, iar cu toate aceste limitări evaziunea fiscală este de nu mai puțin de 10% din PIB-ul României în anul 2022, după cum a afirmat chiar premierul Marcel Ciolacu.
„Cu toate aceste limitări care, dintr-un anumit punct de vedere, înseamnă încălcarea dreptului de proprietate și a libertăților cetățenești, cu toate aceste limitări evaziunea fiscală, o spune domnul Ciolacu nu eu, este de nu mai puțin de 10% din PIB-ul României în anul 2022. Dacă este așa, cifra aceasta ne arată tuturor că această măsură este, de fapt, luată pentru alte motive decât cele enunțate. De exemplu, pentru a aduce vagoane de bani nemeritati, averi nejustificate băncilor din comisioane și, mult mai important, de exemplu pentru a se ști în orice moment ce mișcări face un cetățean, unde le face și ce cumpără. În privința evaziunii fiscale, este aproape imposibil să crezi ca om rațional că evaziunea fiscală se comite prin intermediul plăților în numerar”, a spus Gheorghe Piperea.