EXCLUSIV. CNSAS recunoaște că documentele despre colaborarea lui Traian Băsescu au stat în fișetul Germinei Nagâț, fosta șefă a Direcției Investigații, încă din 2006. Personajul este premiant GDS și membru al Colegiul CNSAS din partea USR. DOCUMENTE

Germina Nagâț, fosta șefă a Direcției Investigații a Consiliului Național pentru Studierea Activității Securității (CNSAS), adusă fără nici o pregătire de specialitate în această funcție de către fostul membru al Colegiului Mircea Dinescu pe vremea când făcea Troikă cu Andrei Pleșu și Horia Roman Patapievici, în prezent membră a Colegiului din partea USR, a avut cunoștință încă din 2006 despre documentele care au stat la baza deciziei justiției că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. Este concluzia care se desprinde în urma unei anchete efectuate de CNSAS și puse la dispoziția redacției la cererea ActiveNews. Fapta este penală și confirmă suspiciunile asupra acestei spețe emise de mai mulți jurnaliști veterani. Nu colaborarea lui Traian Băsescu este în discuție ci tribuna morală putrezită pe care s-au urcat toți intelectualii GDS în cârca lui pentru a se lepăda apoi de el, când nu le-a mai fost de folos. Măcar acum să-și aducă aminte că subsemnatul i-a spus că se va întâmpla acest lucru în momentul în care au început să-i lingă tălpile (și nu numai).

La rândul nostru oferim mai jos documentele opiniei publice și organelor de anchetă.

SCURT ISTORIC

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis miercuri, 23 martie, că fostul
președinte român Traian Băsescu a fost colaborator al Securități.
Judecătorii Curții Supreme au respins acțiunea lui Traian Băsescu
împotriva deciziei Consiliului Național de Studiere a Arhivelor
Securității, care l-a declarat colaborator al fostei Securității, scria pe site-ul Europa Liberă, o umbră confiscată a fostului post de radio, Andreea Pora, o fostă susținătoare a președintelui Traian Băsescu și totodată redactor șef la organul Grupului pentru Dialog Social (GDS), revista „22”.

„Respinge, ca fiind inadmisibilă excepția de nelegalitate invocată de
recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul,
astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de
recurentul – pârât Băsescu Traian”, e sentința definitivă a Înalte Curți
de Casație și Justiție a României. Fostul președinte a declarat la Curtea de Apel București că nu a știut că i s-ar fi alocat un nume conspirativ deși a fost pus să semneze cu numele de cod „Petrov” și că va face demersuri legale la CEDO.

Traian Băsescu a fost verificat de mai multe ori de către CNSAS, ultima
adeverință, de necolaborarea cu Securitatea, fiind din februarie 2014.
Celelalte sunt din 2002, 2004, 2006 și 2009. Traian Băsescu a fost verificat din oficiu, în postura de candidat la
europarlamentare, iar cercetarea ar fi fost făcută de un angajat al
Direcției de Investigații, care, potrivit surselor Europa Liberă, ar fi
fost angajat al SRI înainte să vină la CNSAS, mai scrie fosta plagiatoare Andreea Pora într-un act banal de manipulare, așa cum ne-a obișnuit și în alte cazuri.

Prin aruncarea în cârca unui simplu angajat a responsabilității cercetării Președintelui României înainte de a candida,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro