CTP: Oprescu era un „răcnéte”. Dacă Viorica Dăncilă este o rușine națională, domnul Oprescu este o rușine de Capitală

Cristian Tudor Popescu a comentat, vineri seara, la Digi24, condamnarea și fuga fostului primar Sorin Oprescu, evocând momentul în care acesta, când era candidat, l-a vizitat în redacție. Incoerent, se ambala, se monta singur și începea să vorbească în sloganuri, deși în birou nu erau decât ei doi. Oprescu era un „răcnéte”, spune CTP. Iar dacă Viorica Dăncilă este o rușine națională, Sorin Oprescu este una de Capitală, pentru cei care l-au votat.

Pe de altă parte, cazul Oprescu, ca și multe altele ale unor condamnați care au părăsit țara chiar înainte de pronunțarea sentinței, arată o problemă a justiției din România și o necesitate acută de a schimba ceva în legislație, pentru a preveni astfel de situații. Gazetarul propune ca înainte de pronunțarea unei decizii definitive a justiției, să se instituie o anumită perioadă în care inculpatul să nu aibă voie să plece din țară. Iar  celor care ar putea obiecta că asta ar fi o încălcare a drepturilor și libertăților, CTP le spune că există dreptul la justiție, iar fuga de justiție reprezintă o gravisimă încălcare a Constituției.

Comentariul lui Cristian Tudor Popescu:

„Primarul Oprescu… Râd, pentru că am avut ocazia să stau de vorbă cu acest domn, să spunem în privat, deși nu eram în privat, că nu eram la mine acasă, eram la redacție, la „Adevărul”. A venit pe acolo de câteva ori în perioada în care era foarte agitat politic, în PSD, se apuce funcții, candida la Primărie, candida și pe la alte funcții pe acolo și în general, politicienii când aveau o perioadă din asta de forfotă, de vânzoleală electorală, veneau la mine. Din toate partidele.

Ca un boblete a luat mita aia!

Domnule, rar am văzut așa ceva. Deci, eu i-am zis așa: omul ăsta era un răcnéte,

 » sursa: www.digi24.ro