Ce dovezi au avut? Conform propriei lor mărturisiri, nici una. „Nu știm dacă e-mailurile … sunt autentice sau nu”, se arată în scrisoare. Ele sunt doar „suspecte”. De ce? Pentru că au dăunat campaniei lui Biden, asta este o dovadă suficientă.
Rețineți că acest lucru a fost scris pe 19 octombrie 2020, la cinci zile după ce The Post a publicat prima sa poveste. Nici Joe Biden, nici Hunter Biden nu au negat relatarea, pur și simplu au evitat întrebările. Nu s-au gândit acești experți în securitate că, dacă ar fi fost vorba de dezinformare, echipa de campanie a lui Biden ar fi strigat până la cer și-napoi că relatarea este falsă?
Între timp, deși scrisoarea a fost promovată ca fiind semnată de persoane care au lucrat „pentru președinți din ambele partide politice” – democrat și republican -, majoritatea semnatarilor ei erau democrați.
Politico a preluat scrisoarea și a publicat titlul fals „Știrea despre Hunter Biden este o dezinformare rusă, spun zeci de foști oficiali din serviciile de informații”. Acel titlu este online și astăzi, chiar dacă în scrisoare se spune clar că nu se știe dacă este vorba de dezinformare rusă.
Acel titlu a fost postat pe Twitter de mii de democrați, inclusiv de actuala purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, ca dovadă că totul a fost o escrocherie. De asemenea, acea postare este încă publică, în ciuda faptului că s-a dovedit a fi falsă.
Astfel, pure speculații ale unui grup de oficiali părtinitori au devenit evanghelie în rândul mass-media. Aceasta era o „știre falsă” și putea fi trecută cu vederea fără probleme.
Rețineți că Twitter interzisese deja The New York Post cu câteva zile înainte. Raționamentul a fost acela că era vorba de „materiale piratate”, deși nu era așa – și Twitter nu avea nicio dovadă care să facă să se creadă că era așa. Între timp, un oficial al Facebook a declarat că nu va permite redistribuirea articolului din The Post până când acesta nu va fi „verificat” de o terță parte – verificare care nu a avut loc niciodată.
Astfel, Big Tech, foști oficiali guvernamentali și mass-media au conspirat împreună pentru a îngropa o știre.
Nu, nu doar să îngroape o știre, ci și să creeze o narațiune falsă care a răstălmăcit povestea pentru a-l face pe Joe Biden victima unei conspirații.
Pe scurt, aceștia au distribuit dezinformare online pentru a influența alegerile.
Nimeni nu a dovedit că informațiile prezentate de The Post ar fi fost greșite. Instituțiile media s-au dus la ușa depanatorului de calculatoare care se ocupase de laptopul lui Hunter Biden, iar acesta a confirmat. Persoanele care au schimbat e-mailuri cu Hunter Biden au atestat acuratețea lor în zilele și săptămânile care au urmat.
Abia după ce alegerile s-au încheiat în siguranță,