Presiunea școlii: un elev s-a aruncat de la etaj, dupa ce a luat un 4. I-a trimis mai întâi un sms profesoarei care i-a pus nota

Un incident șocant a avut loc la Școala Gimnazială Traian din Craiova. Un elev de clasa a VIII-a s-a aruncat pe geamul școlii după ce a primit nota 4 la biologie. Se pare că acesta avusese ca temă un referat, pe care l-a luat de la un alt coleg. profesoara și-a dat seama de gestul lui și i-a pus nota 4. După ora de biologie, adolescentul a așteptat ca sala de clasă să se golească de colegii lui, care s-au îndreptat spre ora de informatică. Apoi i-a trimis un mesaj profesoarei lui în care i-a mulțumit pentru lecția primită și s-a aruncat pe geam. 

elev stand pe jos la scoala acoperindu-si cu un caiet fata

Era în timpul ultimei ore de curs, elevul nu a mai mers la oră, a rămas în clasă și a căzut de la fereastră, domnul portar l-a văzut că s-a întâmplat imediat în apropiere și a sunat la numărul unic 112. Era speriat, mai plângea, au venit și părinţii.” declară Ana Jipescu, directorul adjunct de la Școala nr.2 Traian din Craiova.

Copilul a fost transportat de urgență  la spitalul din Craiova, cu multiple traumatisme, unde va primi multe zile de îngrijire medicală în clinica de chirurgie şi ortopedie pediatrică pentru a se recupera. „A fost internat pe clinica de chirurgie ortopedie pediatrică cu politraumatism prin precipitare, traumatism cranio cerebral acut, traumatism facial și traumatism toracic.”, declară  Cristina Geormăneanu, director medical SCJU Craiova.

Colegii lui spun că acesta, în ultima vreme, le mărturisea că nu mai poate să facă față presiunii de la școală. Părinții l-au sprijinit și îl duceau la un psiholog. „O anchetă va fi desfășurată atât la nivelul unității școlare, cât și la nivelul inspectoratului, copilul cu siguranță va avea parte de consiliere psihologică.

 » sursa: qbebe.ro