PNL ȘI PSD au respins impozitarea pensiilor speciale. Tot ei au iertat plagiatul dacă îl recunoști și condamnă penal pe cei care critică partidele

Două proiecte de lege existau în parlament și care prevedeau o formă de eliminare a pensiilor speciale nesimțite. Un proiect de lege era depus de USR și urmărea eliminarea anumitor categorii de beneficiari, un alt proiect era depus de către AUR și urmărea eliminarea prin impozitarea cu 90% a valorii care depășește salariul președintelui țării.

CCR a precizat la un moment dat că pensiile speciale nu se pot elimina sub pretextul că un beneficiu o dată obținut el nu poate fi eliminat. Sigur că afirmația este una falsă și nu o dată guvernul, în funcție de politica pe care o practică, oferă sau elimină drepturi sau privilegii. În cazul de față discutăm despre privilegii, în nici un caz de drepturi deoarece drepturile se oferă tuturor.

Sistemul de pensii speciale a fost introdus în timp de către PSD și PNL și el nu se bazează pe principiul contributivității ci pe dorința acestor partide de a-și fideliza un electorat prin mituirea lui. Astfel că structurile de forță și în unele cazuri cele administrative ale statului român au primit aceste privilegii care însumează anual aproape 2 miliarde de euro. Există pensionari speciali care adună venituri de la stat și de 20.000 de euro, iar cu venituri de peste 5.000 de euro există mii de beneficiari, majoritatea legați sub o formă sau alte de partidele politice.

Sistemul de pensii speciale adună în România aproape 2 miliarde de euro, adică cam câți bani ar fi necesari pentru ca în fiecare an să finalizăm 50 de spitale județene, nu mai discutăm despre școli moderne ca cei mici să nu mai vină în schimburi.

Ideea impozitării pensiilor speciale nesimțite a venit tocmai din refuzul CCR de a aproba eliminarea lor, tocmai de aceea proiectul propus de AUR viza eliminarea sau reducerea prin impozitare.

Acest proiect de lege a fost respins în această săptămână de majoritatea PSD, PNL și UDMR, cea care reușește să adune mai mult de 50% din numărul de voturi necesare pentru a păstra sau trece orice lege dorește.

Pentru ca sistemul de privilegii instituit de pensiile speciale nesimțite să dispară va fi necesar ca să existe o majoritate de peste 50% dar din care să nu facă parte PSD și PNL deoarece cele două partide vor submina orice proiect ce se va propune în acest sens.

Tot în această săptămână politică două aspecte mai sunt important de semnalat: parlamentul a aprobat o modificare legislativă prin care se instituie cenzura cu privire la critica adusă partidelor politice. Legea urmărește să pună pumnul în gură atât opoziției cât și presei care se opune puterii guvernamentale. Sigur că au introdus un termen frumos, cel de „discriminare pe criterii politice”, în realitate o aiureală totală, neclar definită special ca să poată apărea condamnări și amenințări.

O altă lege care merită atenția este cea în care este modificată legea educației naționale astfel încât plagiatul să nu mai fie incriminat. Cum să facă acest lucru,

 » vezi mai mult pe www.CRITICII.ro