Viteză de până la 160 kilometri pe oră cu trenul, de la Timişoara la Arad

Unsprezece oferte au fost depuse pentru modernizarea loturilor 3 (Timişoara – Ronaţ Triaj) şi 4 (Ronaţ Triaj – Arad) din calea ferată Caransebeş – Timişoara – Arad, valoarea totală estimată fiind de 3,9 miliarde de lei. “După semnarea contractelor vor fi modernizaţi aproximativ 76 de kilometri de cale ferată, pe care se va putea circula cu viteze de până la 160 kilometri pe oră”, afirmă ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

“Au fost depuse astăzi 11 oferte pentru modernizarea secţiunilor Timişoara – Ronaţ Triaj şi Ronaţ Triaj – Arad. După semnarea contractelor vor fi modernizaţi aproximativ 76 de km de cale ferată, pe care se va putea circula cu viteze de până la 160 km/h. Cele două contracte vor avea o valoare totală estimată de 3,917 miliarde de lei şi vor fi finanţate prin Fonduri Externe Nerambursabile”, a afirmat Sorin Grindeanu.

El a menţionat că pentru fiecare contract durata pentru proiectare şi execuţie va fi de 42 de luni, din care 6 luni proiectare şi 36 de luni execuţie.  

Potrivit CFR SA, pentru Lotul 3 Timişoara Est – Ronaţ Triaj Gr. D au depus oferte 6 operatori economici: SC Alstom Transport SA, FCC Construccion SA, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, Webuid SPA – Milano, Impresa Pizzarotti & C Spa Italia SPA şi Mapa Insaat ve Ticaret Anonim Sirketi – asociere.

Lungimea Lotului 3 este de 13,86 km, iar pe traseul existent calea ferată este simplă, electrificată, dotată cu instalaţie BLA şi este dispusă atât în rambleu cu înălţimea de maxim 12 metri, cât şi în debleu cu adâncimea de maxim 8 metri. Pe cea mai mare parte a tronsonului feroviar vizat pentru modernizare, calea se va dubla. Traseul de cale ferată proiectat se va desfăşura în general pe amplasamentul existent al liniei CF,

 » sursa: ziuadevest.ro