Terorizaţi la şcoală: Situaţie explozivă într-o şcoală din Oradea: profesori acuzaţi că tolerează un elev-problemă

„Mi-e frică să mă mai duc la şcoală!”. Aşa i-a spus un copil mamei sale aproape în fiecare zi din semestrul trecut. Iar un coleg de-al lui trebuie să-şi sune părinţii în fiecare pauză, pentru a le confirma că e bine…

Mai mulţi adolescenţi dintr-o clasă de gimnaziu a Liceului cu Program Sportiv din Oradea se plâng părinţilor, de luni bune, că sunt terorizaţi de un coleg cu comportament violent, care îi ameninţă cu bătaia. Părinţii s-au plâns mai departe profesorilor şi conducerii şcolii, dar degeaba, aşa că singura soluţie pe care o găsesc este… să plece ei din şcoală.

„Face ce vrea, când vrea”

În toamnă, când au aflat că vor face lecţiile faţă în faţă, elevii dintr-o clasă de-a VII-a de la LPS s-au îngrozit. „Nu că n-ar fi vrut să meargă la şcoală, dar le este frică de un coleg”, povesteşte Sorin Curpaş, tatăl unui copil din clasa respectivă. „Băiatul meu învaţă bine, face sport, este un copil excepţional. Dar mă tem că nu iese întreg din şcoală”, zice bărbatul.

Problemele au apărut acum doi ani, când în clasă s-a transferat un copil cu un an mai mare. N-a trecut mult până când părinţii şi profesorii au înţeles de ce fusese mutat: băiatul are serioase probleme de comportament. „Doar vreo doi profesori ştiu să-l stăpânească, restul sunt complet depăşiţi. Face ce vrea: se ridică în timpul orei, iese din clasă, vorbeşte sau merge lângă profesori şi mimează partide de sex. O dată a dus benzină în clasă şi a aruncat-o pe o bancă”, spune Curpaş.

Din cauza păţaniilor, adolescentul s-a ales cu media 4 la purtare semestrul trecut. Dar pedeapsa nu l-a lecuit…

Transferaţi, pentru siguranţă

Pe lângă că deranjează orele, băiatul îşi înjură şi ameninţă colegii.

 » sursa: ebihoreanul.ro