Ce a făcut o fetiță de 5 ani când a aflat că părinții unei colege nu își permit să plătească laptele de la grădiniță

A hotărât să-și doneze economiile pentru a-și ajuta o colegă de grădiniță

Sunshine Oelfke (din Ishpeming, statul Michigan, SUA) și-a uimit într-o dimineață bunica (Jackie) prin gestul pe care l-a făcut pentru colega ei de grădiniță. Micuța și-a răsturnat pușculița în care se aflau economiile ei pentru un snowmobil și a început să numere banii. Inițial, Jackie a crezut că nepoata ei dorea să-și pună în ordine banii, dar după aceea a văzut că aceștia au fost puși într-o punguță de plastic și așezați în fața rucsacului cu care se ducea la grădiniță.

Într-o intervenție pentru „CBS NEWS”, Jackie Oelfke a povestit că nu și-a putut stăpâni curiozitatea și a întrebat-o pe Sunshine de ce și-a golit pușculița. Aceasta i-a răspuns că:

„Iau banii la grădiniță. Îi voi lua pentru banii pentru lapte. Îi iau pentru prietena mea, Layla. Ea nu primește lapte- mama ei nu are bani pentru lapte, dar eu am.”

În cadrul aceleiași intervenții, Jackie Oelfke a precizat următoarele: 

„Laptele este important în familia noastră, așa că este foarte important pentru Sunshine ca și prietenii ei să aibă parte de el.”

Banii donați au ajuns la doamna educatoare pentru a se cumpăra lapte

Jackie Oelfke și-a dus nepoata la grădiniță și i-a dat doamnei educatoare, Rita Hausher, punguța cu cei 30 de dolari strânși de Sunshine. Educatoarea a întrebat pentru ce erau acei bani, iar când a auzit de gestul pe care fetița de 5 ani îl făcea pentru colega ei, s-a bucurat foarte mult. Potrivit „goalcast.com”, aceasta a menționat:

„Mereu mă întristez când trebuie să-i spun unui copil „Nu” când întreabă dacă va primi și el lapte.”

Rita Hausher nu s-a ferit să mărturisească faptul că aproape jumătate dintre colegii de clasă ai lui Sunshine nu primeau lapte la grădiniță întrucât părinții lor nu-și permiteau să-l plătească. 

 » sursa: qbebe.ro