Şef al mafiei italiene, prins după 20 de ani cu ajutorul Google Street View: „Cum m-aţi găsit?”

Un şef al mafiei italiene care a evadat din închisoare în urmă cu aproape 20 de ani şi era dat în urmărire a fost prins, în sfârşit, cu ajutorul Google Stret View. Anchetatorii bănuiau că sicilianul se ascunde în Spania şi l-au găsit cu ajutorul unor imagini care au apărut pe Google Street View. 

BBC.com scrie că Gioacchino Gammino (61 ani) fusese condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă. El a fost membru al unui grup mafiot sicilian cunoscut sub numele de Stidda şi a fost unul dintre cei mai căutaţi gangsteri din Italia.

După ce în 2002 el a evadat din închisoare, a fugit în Spania, unde trăia sub numele de Manuel, conform Libertatea.ro. 

În imaginea de pe platforma Google Street View, un bărbat care seamănă cu Gammino stă în faţa unui magazin alimentar din oraşul Galapagar, din apropiere de Madrid. Deşi chipul îi era uşor blurat în imagine, aşa cum se întâmplă în cazul tuturor persoanelor care sunt surprinse de camerele Street View, anchetatorii au mers pe fir şi au descoperit că în apropiere era un restaurant cu preparate siciliene, unde acesta lucra.

De altfel, pe pagina de Facebook a localului apăreau fotografii cu bărbatul în haine de bucătar.

Gioacchino Gammino a fost arestat pe 17 decembrie, însă prinderea lui a fost făcută publică abia pe 5 ianuarie 2022. 

El i-ar fi întrebat pe poliţişti: „Cum m-aţi găsit? Nici măcar nu mi-am sunat familia de 10 ani!”.

Gammino se află în arest în Spania, iar poliţia italiană speră să-l aducă înapoi în Italia până la sfârşitul lunii februarie, a declarat Nicola Altiero, directorul adjunct al unităţii italiene de poliţie antimafia, citat de Reuters.

 » sursa: ebihoreanul.ro