Amânat de Ministerul Educaţiei vreme de doi ani, concursul pentru stabilirea viitorilor directori de şcoli şi grădiniţe s-a încheiat. Vinerea trecută, Inspectoratul Şcolar Bihor a validat rezultatele, iar din ianuarie noii şefi îşi vor începe mandatele de 4 ani.
Concursul a marcat şi o premieră nedorită: candidaţii au avut dreptul să-şi anonimizeze datele personale, aşa că lista finală a rezultatelor conţine o adunătură de coduri. BIHOREANUL le-a descifrat şi vă arată cine sunt cei care s-au ferit de ochii colegilor, ai elevilor şi părinţilor, chiar dacă se vor să directori în şcoli publice, dar şi cât de buni sunt.
Zeci de posturi vacante
Demarat în octombrie, concursul pentru stabilirea viitorilor directori şi adjuncţi ai unităţilor de învăţământ din Bihor a adunat 274 de candidaţi. Din aceştia, doar 15 şi-au declinat identitatea, în timp ce restul au preferat să se ascundă în spatele unor coduri, chiar dacă aspiră la funcţii de conducere plătite din bani publici, iar profesorii, elevii şi părinţii au tot dreptul să ştie cine sunt!
Concursul a avut două probe: una de tip grilă şi un interviu. Profesorii care au luat cel puţin 7 la examenul scris, 174 la număr, au putut să se înscrie la interviu la şcolile sau grădiniţele pe care au vrut să le conducă. După ce s-au încheiat şi interviurile, 109 profesori au fost validaţi ca directori şi alţi 47 ca adjuncţi, ceea ce înseamnă că în Bihor au mai rămas libere 66 de posturi de directori şi 33 pentru adjuncţi.
„Pentru funcţiile vacante, Inspectoratul Şcolar va face numiri”, spune inspectorul şcolar general Horea Abrudan (foto). Profesorii care vor fi numiţi se vor şti la începutul anului viitor, deoarece toţi noii directori vor începe munca pe 17 ianuarie.
Numele,