Scandal între Sorin Grindeanu și Clotilde Armand: „Un nou Florin Roman” / „Doamna a produs atâta gunoi, încât aruncă până la Timișoara”

Un schimb dur de replici a intervenit sâmbătă, pe Facebook, între vicepremierul Sorin Grindeanu și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, după ce soțul acesteia din urmă, matematicianul Sergiu Moroianu, a pus sub semnul întrebării existența unei cărți de matematică pe care actualul ministru al transporturilor și-a trecut-o în CV și care îl are drept coautor pe tatăl său.

„Un nou caz Florin Roman în Guvernul României”, a acuzat Clotilde Armand, aluzie la recentul scandal care a dus la demisia proaspătului ministru al digitalizării. „Doamna Armand a produs atâta gunoi în sectorul 1, încât a început să arunce cu el până la Timişoara”, a replicat Sorin Grindeanu, menționând în context și numele Egis, aluzie la compania la care a lucrat Clotilde Armand și care a avut un contract controversat de consultanță pentru Autostrada Transilvania.

Clotilde Armand a postat, pe Facebook, o înregistrare video în care soţul său, matematicianul Sergiu Moroianu, arată că o lucrare de matematică pe care Sorin Grindeanu susţine că a scris-o împreună cu tatăl său, Nicolae Grindeanu, şi pe care și-a trecut-o în CV, nu este de găsit nici măcar la Biblioteca Națională.

Cartea, care se numește „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”, ar fi apărut la Editura Ionescu din Caransebeș, în 2002. Deși au trecut 19 ani, volumul nu este disponibil nicăieri. „Nimeni nu a avut vreodată în mână vreun exemplar din cartea domnilor Grindeanu”, susține Sergiu Moroianu. Totuși, la un moment dat, într-un interviu filmat, Sorin Grindeanu a arătat cartea, iar în 2017 a postat și pe contul personal de Facebook copertele ei.

Cartea figurează în Catalogul cărților în curs de apariție (CIP) de la Biblioteca Națională a României cu un anumit număr internațional standardizat pentru carte (ISBN), însă copertele cărții postate pe Facebook de fostul premier aveau un cu totul alt ISBN,

 » sursa: www.digi24.ro