Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, a participat joi, 9 decembrie, la ședința Consiliului Director al Clubul Fermierilor Români, în care au fost prezentate raportul de bilanț pentru 2021 și planul de acțiuni pentru 2022.
În aceeași zi, ministrul agriculturii s-a întâlnit cu fermierii participanți la programele ”Antreprenor în Agricultura 4.0” și ”Tineri Lideri pentru Agricultură” derulate de Club în scopul pregătirii fermierilor pentru ridicarea nivelului de competențe manageriale și profesionale ale acestora, dezvoltarea propriilor afaceri agricole și creșterea competitivității și profitabilității fermelor din România.
Ministrul Agriculturii a participat la ședința Consiliului Director în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele asociației în anul curent și planurile de acțiune pentru anul 2022. Florian Ciolacu, directorul executiv al Clubului, a anunțat că asociația are reprezentare națională și capacitatea de promovare a intereselor fermierilor pentru asigurarea competitivității și rezilienței fermelor.
Organizația se focusează pe serviciile de consultanță care creează valoarea adăugată pentru fermieri precum managementul riscului în ferme (asigurări agricole), valorificarea producției agricole (comerț cu cereale) și optimizarea investiției în tehnologizarea fermelor (consultanță utilaje agricole). Clubul continuă să dezvolte programele de pregătire profesională și activitățile de reprezentare și informare-comunicare pentru fermieri, și vizează pe termen mediu-lung să devină un Think Tank specializat pe agricultură și să ofere input relevant, strategic pentru Guvern și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Dan Hurduc, Președintele în exercițiu, a evidențiat implicarea activă, susținută a Clubului în elaborarea PNS prin participarea la grupurile de lucru de la nivelul ministerului agriculturii și a organizării grupurilor de lucru regionale pentru consultarea fermierilor în elaborarea propunerilor de eco-scheme. Clubul a transmis în noiembrie o propunere fundamentată de eco-scheme către MADR, pentru preluare în PNS, propunere care ține cont de specificul regiunilor agricole din țară noastră și factorii limitativi pentru producția agricolă (apa,