Adrian Costea (AUR): Transportatorii români au nevoie de sprijin financiar din partea Guvernului

Senatorul AUR Adrian Costea a înaintat o interpelare către prim-ministrul interimar Florin Cîțu cu privire la posibilitatea acordării unei linii de ajutor financiar nerambursabil pentru sprijinirea transportatorilor români. UNTRR (Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România) a solicitat în repetate rânduri măsuri protecționiste pentru acest sector economic care generează 5% din PIB și angrenează 350000 de angajați, precizează parlamentarul.

Un argument de partea reprezentanților comunității transportatorilor români îl constituie sprijinul acordat de către statele occidentale pentru transportatorii autohtoni. În plus, pe lângă contextul pandemic, există și alți factori care au cauzat scăderea drastică a volumului transporturilor rutiere din România în ultimul an, cum ar fi:

În aceste condiții, există riscul ca firmele de transport să-și reducă capacitatea sau să se închidă, afectând, printre altele, competitivitatea industriei auto din România, arată Adrian Costea. Prin urmare, senatorul AUR a solicitat clarificări privind următoarelor aspecte:

  1. A existat din partea Guvernului intenția de a implementa măsuri protecționiste pentru transportatorii români?
  2. Există posibilitatea acordării unei linii de ajutor financiar nerambursabil pentru sprijinirea acestui sector al economiei naționale?