Programul ”Cornul și laptele” are un buget de 38 de milioane de euro în anul școlar 2021-2022, bani care vor ajunge la firmele care se ocupă de distribuția fructelor, laptelui și cornului fiecăruia dintre cei 1,9 milioane de copii din școlile românești. Programul, însă, nu este deloc ceea ce se dorește, primind critici conform cărora se furnizează bani firmelor politicienilor și că se risipesc bani pe cei care nu au nevoie.
“Tati, i-ai făcut exclamație la mistrețul educației?”
Postarea de mai jos, a unui tată care filmează și descrie produsele pe care fiica sa le-a primit la școală pentru a fi consumate identifică o altă problemă și mai gravă în sistemul educațional românesc: cea a nepăsării școlilor privind condițiile sanitare. Este clar că alimentele acelea nu pot fi consumate și că pun în pericol sănătatea copiilor. Și mai mult, cornul nu are pe ambalaj data expirării.
Postarea a generat numeroase comentarii ale părinților, care descriu destul de bien starea de fapt a școlilor românești.
- Și eu aș opri această risipă, dacă ar fi după mine, însă cornul mucegăit este vina școlii, clar. Eu sunt convinsă că producătorul nu a trimis cornuri mucegăite copiilor. E posibil ca școala să distribuie cornurile rămase de pe o zi pe alta. Oricum, este de neiertat ce s-a întâmplat. Sigur nu e caz unic.
- Nu pot sa cred ca inca se mai intampla asa ceva!!!
- Vai, dar va inselati! Marul pare a fi unul 100% natural in care viermii traiesc ca in povesti (fericiti pana la adanci batraneti ) ,iar batonul … batonul e deosebit ! Poate ca nu e baton Roquefort, poate nu e baton Gorgonzola , dar el e un baton creat dupa chipul si asemanarea politicii din Romania din ultimii 30 de ani !