Mai multe regiuni din Spania, sub coduri portocalii și galben de precipitații, furtuni și vânt – 60m.ro

Distribuie acest articol!

    Ministerul Afacerilor Externe anunţă că Agenţia Meteorologică spaniolă pentru vineri, 24 septembrie, a emis coduri portocaliu şi galben de precipitaţii, furtuni şi vânt de coastă care vizează comunităţile Madrid, Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Extremadura, Navarra, Comunitatea Valenciană şi Galiţia.

    Conform unui comunicat al MAE transmis joi, este anunţat cod portocaliu de precipitaţii abundente pentru comunitatea Castilla y Leon, cod galben de precipitaţii abundente şi furtuni pentru comunităţile Madrid, Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Extremadura şi Navarra, cod galben de precipitaţii abundente pentru Comunitatea Valenciană şi cod galben de furtună şi vânt de coastă pentru comunitatea Galiţia.

    De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte în permanenţă informaţiile comunicate de autorităţile spaniole în acest sens şi să respecte cu stricteţe instrucţiunile şi avertismentele acestora.

    În caz de urgenţă, cetăţenii români care se află în zonele afectate pot contacta autorităţile spaniole competente, apelând telefonul de urgenţă 112.



    Precipitaţiile abundente care au căzut în sudul Spaniei, Granada, Cordoba, Cartagena, au provocat foarte mari inundaţii fiind soldate cu pagube materiale, informează publicaţia spaniolă ABC.

    Aversele au semănat haos în Cordoba, unde în câteva zeci de minute s-au înregistrat peste 50 de litri pe metru pătrat, iar numeroase străzi au fost inundate.

    Serviciile de urgenţă au fost solicitate de peste 40 de ori.

    De asemenea, în oraşul Cartagena s-au înregistrat 42 de litri pe metru pătrat în doar o oră, iar în regiunea Granada, mai multe localităţi au fost afectate de inundaţiile de proporţii.


    Distribuie acest articol!