Cea mai performantă investigație RMN, pentru un diagnostic precis

Acuratețea și precizia examenului imagistic prin rezonanță magnetică (RMN) are o importanță deosebită în stabilirea unui diagnostic corect. Rezoluția înaltă a imaginilor achiziționate permite medicilor să identifice orice modificări structurale apărute în organism, să diagnosticheze precoce diverse afecțiuni, unele cu prognostic grav, și să stabilească cea mai bună conduită terapeutică pentru fiecare caz în parte.

Examinarea imagistică prin rezonanță magnetică este neinvazivă, neiradiantă și permite vizualizarea în mai multe planuri a diferitelor organe și țesuturi ale organismului uman.

Există mai multe tipuri de echipamente RMN, însă cele mai performante la ora actuală, pentru utilizare în clinică, sunt cele dotate cu magnet puternic, de 3 Tesla. Pentru adevărata performanță în imagistica medicală, este necesar și ca aparatele să fie dotate cu software avansat și cu antene și accesorii specifice.

Când este indicată examinarea RMN? Investigația RMN este indispensabilă pentru diagnosticul și managementul unei game largi de patologii, precum cele oncologice, neurologice, musculo-scheletale și ale părților moi etc., deoarece permite caracterizarea în detaliu a leziunilor suspectate, contribuind astfel la stabilirea unui diagnostic corect, pe baza căruia medicul poate recomanda un tratament adecvat.

La SANADOR, pacienții pot beneficia de examinări RMN efectuate cu ajutorul echipamentelor ultraperformante RMN Siemens Magnetom Skyra 3T din Spitalul Clinic SANADOR și Siemens Magnetom Vida 3T, de la Clinica SANADOR Floreasca.

Siemens Magnetom Vida 3T este cea mai nouă platformă imagistică de examinare RMN la ora actuală, fiind primul echipament RMN dotat cu senzori Biomatrix adânc încorporați în arhitectura sistemului. Senzorii BioMatrix captează mișcările respiratorii și bătăile cordului și se adaptează anatomiei și fiziologiei fiecărui pacient, realizând o scanare personalizată. Cu ajutorul sistemului Biomatrix, artefactele de mișcare și respirație ale pacientului sunt eliminate, astfel că imaginile generate sunt de o precizie inegalabilă.

 » sursa: www.digi24.ro