Natura suprinzătoare: tatăl lebăda are grijă de copii după ce partenera lui a murit la o săptămână de la venirea pe lume a puiuților

Natura este mereu suprinzătoare, mai ales în lumea animalelor. Familia de lebede din Charles River Esplanade din Boston a devenit faimoasă imediat după ce puii lor adorabili au ieșit din ou. Din nefericire, la numai o săptămâna de la venirea lor pe lume, mama lebădă a murit din cauze necunoscute. Veterinarul care se îngrijea de ea a subliniat ca la autopsie lebăda nu avea urme de traumatisme și era în condiție excelentă. 

Cu regret anunțăm că mama lebădă din familia din Esplanade a murit seara trecută în cuibul său. Dorim să mulțumim @animalboston pentru că ne-au ajutat să luăm mama de lângă familie în liniște, fără să deranjăm puiuții”, scrie pe Twitter organizația nonprofit Esplanade Association. 

Citește și: La 70 de ani și-a adus pe lume puiul. Ea este cea mai bătrână pasăre din lume

Sylvia Zarco, fotograful care a documentat vizual familia pe Instagram a fost martora utimelor momente ale lebedei. Se pare că lebăda nu mai reușea să înoate drept și nici să își ridice capul. În ultimele ei minute partenerul ei a ajutat-o să ajungă lângă cuib, unde și-a pus capul pe o piatră să nu se înece și nu s-a mai ridicat. De atunci tatăl puiuților i-a preluat sarcinile, ducând pe spate puișorii și având grijă ca aceștia să învețe să înoate și să se hrănească. 

Am dorit să împart una dintre cele mai emoționante povești la care am fost martoră în ultimii ani. Săptămâna trecuă 6 boboci de lebădă au venit pe lume. O săptămână mai târziu am văzut cum mama lor nu mai poate să înoate, iar partenerul ei refuză să o părăsească și atacă pe oricine se apropie de ea, rupt între nevoia de avea grijă de puii lor și de a sta alături de partenera lui.

 » sursa: qbebe.ro