Zeci de locuri sunt disponibile pentru elevii care doresc să învețe o meserie în cadrul școlii profesionale în sistem dual în sediile Continental din Sibiu și Timișoara. Elevii vor urma stagii de practică la companii și vor deprinde abilitățile necesare punerii în aplicare a cunoștințelor acumulate la școală.
Continental este una dintre companiile care a inițiat, în anul 2012, în Timișoara, Brașov și Carei, reintroducerea sistemului de învățământ profesional în România. Din 2017, compania este implicată în dezvoltarea acestui sistem de învățământ și la Sibiu unde elevi din patru clase își desfășoară perioada de practică. Din 2012 până în prezent, sute de elevi au învățat o meserie și au fost angajați în fabricile sau centrele de inginerie Continental.
Compania a investit sute de mii de euro în dotarea cu echipamente a unităților de învățământ, cazare, masă și transport pentru elevi, precum și pentru promovarea acestui tip de învățământ la nivel național. Specializările în care sunt pregătiți elevii susținuți de Continental sunt: operator CNC, electronist, electrician, lăcătuș mecanic, electromecanic și sculer matrițer.
“Implicarea noastră în dezvoltarea școlii profesionale în sistem dual reprezintă dorința de a contribui la crearea unui sistem care produce meseriași, persoane capabile să aducă un plus economiei printr-o productivitate și o calitate excelentă a muncii datorate abilităților practice pe care le-au deprins. Parteneriatul nostru cu unitățile de învățământ asigură calificarea locurilor de muncă și dezvoltarea unui sistem care aduce numai beneficii pe termen lung. Peste 100 de locuri sunt disponibile la locațiile din Timișoara și Sibiu în acest an pentru elevii care doresc să învețe o meserie“, spune Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.
Timp de trei ani, elevii se vor specializa ca electromecanic, operator CNC și electrician. Mentorii Continental, experți în domeniile mai sus menționate,