Dezvăluirile unui ofițer antidrog care a participat la operațiunea de amploare care a dus la captura record de heroină

Detalii de film de acțiune ies la iveală din ancheta care a dus la captura uriașă de aproape o tonă și jumătate de heroină din portul Constanța. Traficanții implicați în dosarul capturii record au fost filați non-stop de polițiștii români. Anchetatorii i-au urmărit chiar și în benzinăriile în care se opreau pentru a-și lua o cafea. Unul dintre ofițerii antidrog implicați în operațiune a vorbit în exclusivitate pentru Digi24 despre captura record.

Reporter: Credeți că au intuit vreodată că sunt monitorizați?

Ofițer antidrog: Niciodată! S-a lucrat chirugical și profesionist.

Un polițist de la antidrog din România a planificat luni de zile operațiunea de capturare a celor aproape 1500 de kilograme de heroină.

Ofițer antidrog: Operațiunea a fost una dintre cele mai complexe desfășurate de poliția română și de antidrog în această perioadă. A durat mai mult de un an de zile să ne dăm seama de membrii grupării și cum opera în spațiul european această grupare. Au făcut anumite teste să își dea seama cum reacționează membrii grupării când este o situație dificilă, să pună puzzle-ul într-o anumită formă.

După luni de filaj, polițiștii și-au dat seama că sunt pe urmele unei grupări internaționale.

Ofițer antidrog: Gruparea era destul de bine pusă la punct, cu membri diverși, cu diferite naționalități, acționa pe teritoriul Olandei, Belgiei, României, Bulgariei, aveau puncte de contact în Germania, Austria, Ungaria se descurcau destul de bine pentru introducerea cantităților de droguri.

Reporter: Românii de ce parte se ocupau?

Ofițer antidrog: Partea de transport, facilitarea de intrare a bunurilor în port acoperitrea cantităților de droguri.

Când au avut toate datele, polițiștii au organizat o operațiune în opt țări din Uniunea Europeană.

 » sursa: www.digi24.ro