Regândirea legii salarizării şi a sistemului de sporuri are ca obiectiv, printre altele, reaşezarea coeficienţilor de ierarhizare pentru fiecare familie ocupaţională de funcţii bugetare, astfel încât eventuala eliminare a unor sporuri să fie compensată, iar angajatul să nu piardă din venituri, a transmis, miercuri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, scrie Agerpres.
Raluca Turcan
„Regândirea legii salarizării şi a sistemului de sporuri, în lucru acum la minister, urmăreşte să aducă echitate şi performanţă în sistem. Obiectivele sunt: eliminarea discrepanţelor salariale din sistemul bugetar; restabilirea ierarhiilor funcţiilor în cadrul domeniilor de activitate şi între domenii de activitate; reaşezarea coeficienţilor de ierarhizare pentru fiecare familie ocupaţională de funcţii bugetare va compensa eventuala eliminare a unor sporuri, aşa încât în final angajatul să nu piardă şi, în plus, să avem o lege corectă; instituirea unui sistem de stimulare a performanţei”, a scris ministrul Muncii pe Facebook.
În ceea ce priveşte personalul TESA din sănătate, ministrul citat a arătat că acesta este inclus în prezent în familia ocupaţională administraţie.
„Întrebaţi personalul TESA din sănătate şi o să vedeţi cine a tăiat salarii în România şi când: a făcut-o PSD în 2017, când a eliminat această categorie din familia ocupaţională în care activează, din punctul de vedere al salarizării, şi a inclus-o în altă categorie. Acest lucru înseamnă că li se aplică reguli diferite în ceea ce priveşte salarizarea – atât ca salariu de bază, cât şi în privinţa sporurilor: 85% în familia ocupaţională sănătate versus aproximativ 15% în cea de administraţie, unde e inclus personalul TESA din sănătate acum”, a menţionat Raluca Turcan.