Astfel, Sorin Câmpeanu insistă că această decizie a fost luată numai pe considerente ce țin de regulile sanitare ale pandemiei, fără însă a fi susținută și de Ministerul Educației.
“Nu am competenţe medicale să apreciez inflexibilitatea unor restricţii sanitare, dar am dreptul, ca om de educaţie, să mă întreb care este diferenţa între elevii claselor I-IV care pot veni cu prezenţă fizică efective integrale şi cei de clasa a VIII-a care nu pot veni cu efective întregi”, spune Sorin Cîmpeanu.
“Educaţia nu îmbolnăveşte! Mie mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor, mai ales celor de vârstă mică, şapte, opt, nouă ani, cum că dacă merg la şcoală riscă să-şi îmbolnăvească părinţii, bunicii şi mai rău decât să-i îmbolnăvească. Acest lucru mă tem că lasă sechele”, a declarat ministrul, luni seară, la TVR.
Luni 8 martie 2021, s-au raportat, în urma testelor efectuate la nivel național, 2.280 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV– 2 (COVID–19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 era de 9.825. Dintre acestea, 1.098 sunt internate la ATI. Au fost raportate 63 de decese în ultimele 24 de ore, printre care și cel al muzicianului Adi Bărar, fondatorul trupei timișorene Cargo, răpus de infecție la vârsta de 61 de ani.
Tot luni seară au fost raportate și primele două cazuri de infectare cu tulpina braziliană de SARS-CoV-2 în România. Institutul de Sănătate Publică a anunţat că ambele cazuri sunt în București. Săptămâna trecută au fost confirmate și primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană, după ce a fost confirmată și prezența tulpinii britanice. Alexandru Rafila avertizează că cele 3 variante sunt considerate mai contagioase decât cea inițială de SARS-CoV-2.