Soția lui „El Chapo” a fost arestată în SUA pentru trafic de droguri

Soția unuia dintre cei mai cunoscuți regi ai drogurilor din lume, Joaquín „El Chapo” Guzmán, a fost arestată luni pentru că l-ar fi ajutat ​​pe soțul ei la conducerea cartelul international de droguri, care valoreaza mai multe miliarde de dolari și pentru că l-a ajutat la evadarea din 2015 a unei închisori mexicane.

Emma Coronel Aispuro, în vârstă de 31 de ani, cu dublă cetățenie americană și mexicană, născută în California, a fost arestată luni pe aeroportul internațional Washington Dulles. Ea se confruntă cu acuzații pentru participarea la constituirea unei rețele de distribuire de cocaină, metamfetamină, heroină și marijuana pentru importul acestora în SUA, potrivit Departamentului de Justiție din Statele Unite.

Anchetatorii cred, de asemenea, că Coronel a conspirat cu alții pentru a-l ajuta pe Guzmán în evadarea din 11 iulie 2015 din închisoarea Altiplano din Mexic și a încercat să organizeze o a doua evadare din închisoare un an mai târziu.

Arestarea lui Coronel este cea mai recentă evoluție din saga familiei cartelului Guzmán. El Chapo a fost șeful cartelului de droguri Sinaloa timp de aproape 30 de ani. Două evadări în închisoare în Mexic au contribuit la stimularea legendei care îl înconjoară pe Guzman și familia sa.

Sursa: www.dallasnews.com