#ȘcoalaînRomânia. Două treimi din școli nu au acces la personal medical pentru testare COVID

Două treimi din școli nu au acces la personal medical pentru testare COVID

Aproximativ 11.400 de școli nu au acces nici măcar la personal medical, a precizat recent Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu! „În momentul de față, acces la personal de specialitate au aproape o treime din școlile din România, deci două treimi din școli nu au acces”, a explicat Cîmpeanu în cadrul unei videoconferințe cu inspectoratele școlare județene.

medic care testeaza un copil pentru coronavirus

Acum întrebarea firească ar fi: cine va face elevilor testul COVID în școlile în care nu există personal medical? Cîmpeanu spune că în astfel de cazuri este sarcina DSP-ului să asigure testarea. De asemenea, un inspector școlar a intervenit și a precizat că situația se poate rezolva dacă se fac contracte cu medicii de familie din localitate.

„În sistemul de Educație sunt angajați 113 medici și 268 de asistenți medicali, în sistemul de Sănătate sunt 788 de medici de medicină generală și puțîn peste 3.000 de asistenți medicali. Putem să luăm în considerare și cei 544 de medici stomatologi în măsura în care ei vor acceptă să fie implicați în această inițiativă… per total avem un număr de 5.000 de persoane cu competențe, angajați ai Ministerului Sănătății și Ministerului Educației, în 17.000 de școli cu personalitate juridică, deci este în mod evident un mare deficit de personal medical.

Citește și: Ghidul de reguli pentru redeschiderea şcolilor pe 8 februarie: condiții stricte pentru elevi și profesori

În momentul de față, acces la personal de specialitate au aproape o treime din școlile din România, deci două treimi din școli nu au acces. De aceea, ordinul de ministru face diferența dintre existența unei persoane cu competențe medicale sau, dacă nu, o persoană desemnată de către conducerea școlii pentru a gestiona aceste lucruri,

 » sursa: qbebe.ro