Cine este șoferul care a murit, după ce a fost împușcat de polițiști. Filmul urmăririi în care au fost trase 17 gloanțe

Șoferul urmărit cu focuri de armă din Iași până în județul Botoșani a decedat! Unul dintre glonțurile folosite de polițiști pentru a-l opri din goana nebună l-a atins în zona toracelui. Polițiștii din Iași au fost mai întâi alertați că o mașină în care se afla un bărbat care a adormit la volan este parcată într-o intersecție dintr-o localitate. Exista suspiciunea că se află sub influența băuturilor alcoolice. În momentul în care au ajuns echipajele, bărbatul s-a trezit și a demarat în trombă. Ultimele informații arată că acesta este un fost deținut, condamnat în anul 2015 la șase ani de închisoare pentru trafic de minori și de persoane și eliberat doi ani mai târziu.

În imaginile filmate de camera poliției și intrate în posesia Digi24 se vede cum șoferul depășește mașină după mașină, circulă pe contrasens și nu oprește la semnalele polițiștilor, chiar trece dincolo de limita județului Iași și ajunge pe raza unei localități din Botoșani.

Inițial, polițiștii l-au găsit pe șofer staționând în mijlocul intersecției a două drumuri naționale din județul Iași. Agenții au ajuns acolo după ce mai multe persoane au sesizat la 112 că șoferul care s-a pus cu mașina într-un loc nepermis ar fi inconștient. Când i-a văzut pe polițiști, bărbatul despre care se crede că era băut a devenit agresiv.

Delia Nenişcu, purtător de cuvânt la IPJ Botoşani: „Conducătorul auto i-a văzut, moment în care a demarat în trombă. Poliţiştii au cerut sprijin şi au încercat blocarea în trafic, acesta a oprit de câteva ori, iar când polițiștii se apropiau, demara în trombă. Într-unul dintre cazuri lovind și avariind o autospecială de poliție.”

Mai bine de 40 de kilometri l-au urmărit polițiștii, dar nu au reușit să îl oprească. Oamenii legii spun nu doar că a refuzat în continuare să tragă pe dreapta,

 » sursa: www.digi24.ro