Trump a depus, cu ajutorul aliaţilor săi, plângeri în mai multe state-cheie, însă aproape toate au fost respinse de tribunale.
Una dintre ele, susţinută de către alesul republican în Camera Reprezentanţilor Mike Kelly, contesta legalitatea voturilor prin corespondenţă în Pennsylvania.
După ce plângerea a fost respinsă de către Curtea Supremă a acestui stat-cheie, ei s-au adresat de urgenţă Curţii Supreme a Statelor Unite, căreia i-au cerut să blocheze toate operaţiunile electorale în timpce ei îşi pregătesc argumentele.
Prin faptul că nu au primit această plângere, cei nouă ”înţelepţi” din cadrul Curţii pun capăt acestei proceduri şi semnalează faptul că nu intenţionează să se amestece în litigii postelectorale.
Donald Trump spera însă că înalta Curte – pe care a remaniat-o profund – avea să intervină în favoarea sa.
Imediat după aegeri, el anunţa căvrea o sesizeze.
În 2000, înalta jusrisdicţie a întrerupt o renunărare a voturilor în Florida, unde George W. Bush dispunea de doar 537 de voturi în plus faţă de democratul Al Gore, ceea ce i-a permis republicanului să obţină o victorie în alegeri.
Statul Texas, condus de republicani, a depus marţi alt recurs la cea mai înaltă jurisdicţie din ţară, prin care cer inalidarea rezultatelor în patru state-cheie, însă, estimează uniiexperţi, aceştia nu au şanse de succes.