Arabia Saudită este singura ţară candidată care nu a fost aleasă în Consiliul Drepturilor Omului al Naţiunilor Unite. Acest rezultat a fost salutat de organizaţiile de apărare a drepturilor omului, care se opun prezenţei mai multor ţări în această organizaţie, precum China şi Rusia.
Organizaţiile de apărare a drepturilor omului au salutat lovitura dată Riadului şi tentativelor sale de a-şi îmbunătăţi imaginea în comunitatea internaţională.
„Consiliul drepturilor omului a pedepsit astăzi spectaculos Arabia Saudită a lui Mohammed ben Salman”, a scris pe Twitter Bruno Stagno, director executiv adjunct al ONG-ului Human Rights Watch (HRW), cu referire la prinţul moştenitor al acestei ţări.
„Singura ţară care nu a fost aleasă, nedorită de o majoritate a membrilor ONU. Regatul culege ceea ce merită pentru gravele sale încălcări ale drepturilor omului şi pentru crimele sale de război în străinătate”, adaugă directorul executiv al ONG-ului.
15 locuri erau în joc în acest consiliu care numără 47 de membri, criticat de organizaţii de apărare a drepturilor omului şi de Statele Unite, deoarece sunt în componenţa sa ţari acuzate că încalcă aceste drepturi.
Totuşi, doar patru din aceste 15 locuri au fost disputate, toate în zona Asia – Pacific.
China a obţinut 139 de voturi la scrutinul cu buletine secrete, o scădere spectaculoasă în comparaţie cu cele 180 de voturi adunate ultima dată când a fost aleasă, în 2016.
Human Rights Watch arată cu degetul spre un „bilanţ dezastruos al Chinei în termeni de respectare a drepturilor”
„Acest lucru arată că din ce în ce mai multe state sunt perturbate de bilanţul dezastruos al Chinei în materie de respectare a drepturilor”, a scris pe Twitter Louis Charbonneau, responsabil al HRW la Naţiunile Unite.
Pakistanul şi Uzbekistanul au fost alese cu 169 de voturi şi Nepalul cu 150 de voturi.
Arabia Saudită este singura ţară care a concurat în aceste alegeri şi nu a fost aleasă, adunând numai 90 de voturi.
„Arabia Saudită va rămâne un paria la nivel planetar, doar dacă nu va întreprinde mari reforme pentru a elibera deţinuţii politici, pentru a pune capăt teribilului război din Yemen şi pentru a permite cetăţenilor săi o reală participare în politică”, a declarat Sarah Leah Whitson, directoarea executivă a Democracy for the Arab World Now.
Organizaţia pe care o reprezintă ea, fondată de jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, ucis de agenţii ţării sale la consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, în octombrie 2018, a salutat acest rezultat.
Sursa: G4Media
George Simion legat de pelerinaj: toți politicienii vor să ne dezbine
George Simion, liderul partidului Alianța pentru Unirea Românilor, consideră că politicienii români încearcă să dezbine poporul pentru a-și atinge propriile scopuri: „Se produce multă dezbinare în societatea românească: diaspora contra țării, corporatiști contra țărani, provincie împotriva capitalei, tineri împotriva bătrânilor. În zilele noastre un subiect a apărut în spațiul public și în care și noi
Servicii noi lansate de Poșta Română asigură livrarea până la ușa clientului în orice localitate
Compania Naţională Poşta Română poate livra trimiterile poştale, din anumite clase de servicii, la sediul sau domiciliul clienţilor, în orice localitate de pe teritoriul României. Noile servicii permit și livrarea produselor alimentare „la ușă”, prin „StaiAcasa Plus”. După ce au crescut comenzile online şi trimiterile internaţionale import, Poşta Română a dezvoltat o nouă reţea de
Biserică din lemn din comuna Stoeneşti (Argeș), distrusă de un incendiu
O biserică din lemn aflată în comuna argeşeană Stoeneşti a fost distrusă, vineri dimineaţă, în urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, incendiul a izbucnit la Schitul „Sfântul Ierarh Modest”. „S-au deplasat trei autospeciale de intervenţie, o ambulantă SMURD de prim ajutor şi o autospecială de primă
Documentarul „Colectiv” este propunerea României la Oscar
„Colectiv”, documentarul tulburător al lui Alexander Nanau, este propunerea României pentru Gala Oscar 2021. Este prima oară când un documentar este propunerea României în competiția pentru premiile Academiei Americane de Film. Filmul, care urmărește întâmplările desfășurate în țara noastră în primul an de după incediul din clubul Colectiv, este propus pentru secțiunea „Cel mai bun lungmetraj
Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au crescut
Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat în septembrie un avans de 33,1% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,4%, de la 2,5% în perioada similară din 2019, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate vineri. Datele statistice sunt valabile pentru statele din Uniunea Europeană, Marea Britanie