Educație fără bullying – conferință online pentru toți profesorii

Noua lege de prevenire a bullyingului, normele de implementare în instituțiile de învățământ, care se aplică începând cu acest an școlar, oferă pârghii clare pentru ca mediul școlar, fie el fizic sau virtual, să fie sigur și plăcut atât pentru copii, cât și pentru profesori, pentru că numai într-un mediu plăcut și securizant învățarea are loc și copiii pot fi performanți.

În societatea românească se știe încă prea puțin despre ce este și ce nu este bullyingul, ce consecințe grave poate avea asupra copiilor, cum se poate preveni bullyingul și care sunt adevăratele cauze ale acestuia. De asemenea, multe cadre didactice încă nu știu ce prevede noua lege și regulamentul școlii, precum și atribuțiile și componența comisiilor privind violența care trebuie să fie înnoite, iar școlile să aibă “toleranță zero la violență”.

Află cum poate fi educația într-un mediu fără bullying

Vestea bună este că acum există un loc unde cadrele didactice se pot informa și se pot chiar forma, așa cum cere noua legislație, pe platforma www.educatiefarabullying.ro. Specialiștii români care lucrează de mai bine de 3 ani la reglementarea problematicii bullyingului în rândul copiilor din România vin acum în sprijinul cadrelor didactice și prin video-conferința „Educație fără Bullying”.

Orice cadru didactic se poate înscrie gratuit să participe activ la conferință, pe www.educatiefarabullying.ro. Conferința va avea loc online, sâmbătă 24 octombrie 2020, între 9:30 și 13:00. Participanții la video-conferința “Educație fără bullying” vor primi:

• informații și răspunsuri personalizate la întrebările lor despre noile reglementări din legea educației și normele de prevenire a bullyingului în mediul educațional;
• cum pot cadrele didactice să acționeze în prevenirea bullyingului și cum pot aplica corect instrumentele și noile norme metodologice de prevenire și combatere a bullyingului;

 » sursa: qbebe.ro